Dün gece gerçekten çok hareketli saatler yaşadık gazeteci olarak hep birlikte.

Bir TV kanalı ana haberlerinde iddia edilen bazı belediye başkanlarının istifası istendi haberi bir anda ülkeyi salladı. Nevşehir sallandı dedikodular çoğaldı. Haberde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan´ın Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde ve Nevşehir belediye başkanlarının istifasını istediği iddia edildi.

Şöyle bir hatırlayalım;

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın “metal yorgunluğu var, teşkilatları yenileyeceğiz” mesajının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş´ın istifası, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş´in de görevini bırakması Ankara kulislerinde bir başka istifa adımı iddiasını daha gündeme getirdi.

Metal yorgunluğu, FETÖ iddiaları, partide rahatsızlık yaratan uygulama ve açıklamaları nedeniyle 10-15 belediye başkanının istifasının istendiği öne sürüldü. Bu kapsamda İstanbul, Ankara, Bursa ve Balıkesir belediye başkanlarının istifasının istendiği iddiası bir süredir dillendiriliyordu.

Dün, Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplantı halindeyken, bu yönde bir iddia daha gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver´in istifasını istediği belirtildi. Erdoğan´ın, bu isimlere, istifa için AKP´deki kongre sürecinin tamamlanmasına kadar süre verdiği öne sürüldü.

Gece boyunca bu haberlerin aslı olup olmadığı konusunda Ak Parti Genel merkezi ile irtibat halindeydim.

Aldığım duyumlar bu tür istafaların isteneceği yönündeydi ama Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver için belirgin bir durum olmadığıydı.

Bütün bu aldığım bilgilerden sonra ortaya çıkıp asılsız haber olduğunu ve görevimin başındayım diye twiter hesabından açıklama yapan tek belediye başkanı Hasan Ünver´di. İsimleri geçen diğer belediye başkanlarının suskunlukları halen devam ediyor.

Tam bunlarla uğraşırken o saatlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye giden Nevşehir Ak Parti İl Başkanlığı için aday olan Mustafa Rauf Yanar, Mehmet Yalçın, Edip Avşar ve Ali Kemikkıran isimlerinden biri il başkanı olarak atanacaktı.

An be an onun takibindeydim.

Ve beklenen isim üç saat sonra geldi.

Mustafa Rauf Yanar Nevşehir Ak Parti İl Başkanı olarak atandı.

Gençlik Kolları il başkanı olan Mustafa Rauf Yanar il başkanı olarak atanarak, Recep Tayyip Erdoğan´ın gençlere verdiği önemi bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. Yanar, Türkiye´nin en genç il başkanı olarak görev yapacak.

Cuma günü eski il başkanı Mehmet Ali Tanrıver´den görevi devralacak olan Yanar´a yeni görevinde başarılar diliyorum.

Bu durumda sadece il başkanı değişmiş oldu.

Mehmet Ali Tanrıver´in mevcut yönetimi yeni başkanla göreve devam edecek ve Ak Partinin 2019 hedefi doğrultusunda seçim çalışmalarını tecrübeli olan aynı yönetim devam ettirecek.

Ve gelinen son nokta;

İddiaların asılsız olduğunu beyan ederek görevinin başında olduğunu söyleyen Hasan Ünver ve Nevşehir´in yeni Ak Parti il başkanı Mustafa Rauf Yanar´da günün hareketli geçmesine neden olan isimlerdi.

Her ne olursa olsun makamlar ve görevler gelip geçicidir. Bizler hep şuna bakarız;

Bu memleket için ne yaptı?

Şehrimize değer kattı mı?

Bu şehrin insanlarına değer verdi mi?

İnşallah bütün makam sahiplerinin tek düşüncesi Nevşehir olur.