Bugün otururken şöyle kafamı iki elimin arasına alım günümüzde geçmişte ve gelecekte kadının toplumda ve siyasette yerini düşünmeye başladım.

Biliyorsunuz bayram ertesi Türkiye için hem milletvekilliği hem de Cumhurbaşkanlığı seçimleri var siyasetçileri ve liderleri hararetli konuşmalarını hepimiz izliyoruz çünkü şu an en önemli gündemimiz bu.

Kadının toplum içindeki yeri ve önemi küçümsenmeyecek kadar büyüktür. Sağlıklı bilgili edepli bir neslin yetişmesinde en önemli kişidir.

Parti liderleri nutuk atarken kadını çok önemsediklerini hep söylerler onları kadınlar kolu ve diğer faaliyetlerde kullanarak oy potansiyelini yükseltirler ama gelin görün ki Türk kadının siyasetteki yeri her alanda olduğu gibi iç açıcı değil.

1934 yılında tüm dünyadan önce Türkiye´de kadınlar seçme ve seçilme hakkını elde etmiş olmasına rağmen parlamento da temsil etme açısından çok gerilerde.

Şöyle bir bakın vekil adayı dahi olsa hep vitrinlik yerdedir. Birinci veya seçilebilirlik şehirlere göre bir alt sıralarda kadını çok zor görürüz. Kadınlarımız siyasette siyasi bir araç olarak kullanılmaktadır. Meclise baktığımızda 550 milletvekilinin sadece 77 tanesi kadındır ve ülke de sadece bir kadın vali var. Ticaret oda yönetimine baktığınız bir elin parmağını geçmez.

801 Kaymakamdan sadece 13´ü kadın, 464 vali yardımcısından sadece 10´u kadın, Türk dış işlerinde 111 elçiden  11´i kadın, yerel yönetimlerde hiç denilecek kadar az.

Umarım bu seçimlerde  kadınları daha çok ve her platformda daha aktif görürüz. Önümüzdeki seçimlerde belediye meclislerinde daha çok kadın, yerel yönetim ve yardımcılıklarında daha çok kadın, daha çok vekil görmeyi hayal ediyorum.

Kadınların hedef koyarak isteyerek zorlayarak kendilerine güvenerek siyasette var olmalarının yeni vizyonlar, sinerji getireceğine tüm kalbimle inanıyorum.

Şimdiden bayramınızı en içten dileklerimle kutlarken patırtısız gürültüsüz hoşgörülü bir seçimi canım TÜRKİYEM yaşar diyorum. Hoşgörü ile barışla ve en önemlisi sevgi ile kalın, saygılarımla.