Uzun yıllar önce Kapadokya Bölgesi’nde keşfedilmiş ve bu nedenle Latince bilimsel isimlerinde Kapadokya adının geçtiği bitkilerden oluşan “Kapadokya Bitkileri Sergisi” açıldı.

Sergi kapsamında ilk kaydı Kapadokya Bölgesi’nden alınmış, zaman içinde ülkemizin farklı bölgelerinde de kayıtları bulunan, çoğunlukla endemik (yöreye özgü) olan ve bazıları şifalı içeriklere sahip bitkileri içeren posterler halkın beğenisine sunuldu.

Dr. Kurtuluş Atlı ve Matematik Öğretmeni Elvan Aydın tarafından hazırlanan ve daha önce Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran tarafından Kültür Merkezi’nde resmi açılışı yapılan serginin 25 - 26 -  27 Kasım tarihleri arasında kent merkezinde bulunan bir AVM’nin giriş katında sergilenmesi bekleniyor.

Dr. Kurtuluş Atlı ve Elvan Aydın yaptıkları açıklamalarda açılan bu sergi ile tüm Nevşehir halkında doğaya yönelik merak ve koruma duygusu uyandırmayı hedeflediklerini belirterek serginin büyük ilgi gördüğünü, ilerleyen zamanlarda Nevşehir’in farklı noktalarında yeniden sergileneceğini kaydetti.

İnsan kaynaklı çevresel etkiler nedeni ile türlerin hızla kaybolduğu günümüzde özellikle öğrencilerin bu konu ile ilgili duyarlılığının artmasının önemini vurgulayan Atlı ve Aydın sergiye katılan misafirlere konunun önemini açıkladı.

Elvan Aydın, sahip olduğumuz biyolojik zenginliklerin kıymetini bilmemiz gerektiğini, nesli tükenen bir türün geri getirilmesinin mümkün olmadığını, var olan çeşitliliğin olduğu hali ile korunması gerektiğini söyledi.

Dr. Kurtuluş Atlı, “Türkiye’nin Kapadokya dışında kalan bölgelerinde de çok fazla korunmaya muhtaç tür var ve koruma faaliyetlerinin ancak tanıyarak ve öğrenerek mümkün olabilir. Doğa varsa biz de varız” dedi.