Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, bu yıl üçüncü kez düzenlenen Uluslararası Kapadokya Balon Festivali (BalonFest) 12 ülkeden 25 figürlü balon ve 40 klasik sıcak hava balonunun katılımıyla başladı.

Pasha Balloons tarafından düzenlenen ve 4 gün sürecek festivale İngiltere, Belçika, Hollanda, Lüksemburg, İsviçre, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Brezilya, İspanya, Makedonya, Slovenya ve Türkiye’den 25 figürlü balon katılıyor.

Festivalin ilk gününde, sıcak hava balonlarıyla birlikte 8 figürlü balon merkeze bağlı Göreme beldesinden havalandı.

Yerli ve yabancı turistler, figürlü balonlara büyük ilgi gösterdi. Festivale katılan turistler bol bol fotoğraf çekti.

Pasha Balloons Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Halis Aydoğan, yaptığı açıklamada, festivalin renkli görüntülere sahne olduğunu söyledi.

Kapadokya’nın balon turizminde dünya markası olduğunu ve festivalde de bu yönde ilerlediğini kaydeden Aydoğan, "16 figürlü balon ile firmamız tarafından üretilen 40 yerli sıcak hava balonlarıyla beraber güzel bir festival olacağına inanıyorum. Sıcak hava balonu denilince akla gelen ilk yer Kapadokya'dır. Bu yıl festivale ilgi çok daha fazla. Umut ediyorum ki gelecek yıl dünyanın en önemli festivallerinden birini gerçekleştirerek Kapadokya'nın balon ve festivali ile etkileşimini artırmak istiyoruz." dedi.

Nevşehir Vali Yardımcısı ve Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı da bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivalin Kapadokya turizmine katkı sağladığını aktardı..

Maraşlı, "Kapadokya'da her gün 150 sıcak hava balonunu semalarda görüyoruz. Ama şekilli balonların olması, etkinliklerin düzenlenmesi 4 gün boyunca bölgeye ayrı bir heyecan katacak. Yerli ve yabanı misafirlerimize ev sahipliği yapmış olacağız. Balon Kapadokya'nın ayrılmaz bir bütünü haline geldi.” diye konuştu.

Festival, balon uçuşları ve konserlerle 24 Temmuz'a kadar sürecek.