Özellikle 1970`ler ve sonrasında çağdaş sanatlar, sinema, müzik, tasarım, gastronomi ve spor alanlarında uluslararası birçok başarıya imza atan Avustralya genç, heyecanlı ve yenilikçi bir bakış açısıyla yeniden tanıtılacak. 2015 yılı boyunca Türkiye`de çok sayıda etkinlik gerçekleştirilecek.

Avustralya eski Başbakanı Gillard`ın 2012 yılında yaptığı bir açıklamayla, 2015`te iki ülke arasında sosyal, kültürel ve tarihsel bir köprü kurulacağının ipuçları verilmişti.

Avustralya hükümeti ve Avustralya Uluslarası Kültür Konseyi (AICC) işbirliği ile hayata geçecek 2015 Türkiye`de Avustralya, 2015 yılı boyunca aralıksız olarak devam edecek.

Avustralya`nın kültür sanat hayatına popüler bir bakış açısı sunarak daha geniş kitlelere ulaşmayı amaçlayan etkinlikler, ağırlıklı olarak İstanbul ve Ankara`da olmak üzere Göreme, Bodrum, Mardin, İzmir, Diyarbakır ve Karadeniz dahil Türkiye`nin çeşitli bölgelerinde gerçekleşecek.

Görsel sanatlar, tasarım, gastronomi, müzik, sinema, sahne sanatları, eğitim, spor ve teknoloji gibi kategoriler altında toplanacak olan bu etkinlikler, Anzak Günü kutlamalarına paralel ancak bağımsız bir atmosferde gerçekleştirilecek.

Modern dünyanın en hızlı gelişen, dinamik ve genç toplumlarından birine sahip olan Avustralya`nın sunacağı 2015 Türkiye`de Avustralya`nın öne çıkan etkinlikleri arasında; sıra dışı tasarımcı Joost`un Şişhane Park`ta kuracağı sürdürülebilir restoran projesi Greenhouse, tiyatro,

dans ve sirk gösterilerini birleştiren hipnotize edici performansıyla Strange Fruit, kıtalar arası kısa film festivali Tropfest, animasyon, projeksiyon, multimedya ve canlı müzik eşliğinde gerçekleşen bol ödüllü kukla gösterisi The Adventures of Alvin Sputnik: Deep Sea Explorer, İstanbul Film Festivali, Ankara Film Festivali ve SineMardin Film Festivali`nde özel gösterimler,

dostluk temalı futbol karşılaşmaları, Avustralyalı sporcuların katılacağı Karadeniz Dağ Bisikleti Şampiyonası, İstanbul Babylon ve Göreme`de yapılacak Avustralya Müzik Festivali, mimarlık atölyeleri ve Microsoft Oyun Projesi gibi projeler yer alıyor. HABER: Alpaslan Körükcü