Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Uluslararası Kapadokya Balon Festivali (BalonFest) 21-24 Temmuz’da gerçekleştirilecek.

Pasha Balloons tarafından düzenlenecek festivale İngiltere, Belçika, Hollanda, Lüksemburg, İsviçre, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Brezilya, İspanya, Makedonya, Slovenya ve Türkiye’den 25 figürlü balon katılacak.

Festivalle ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Pasha Balloons Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Halis Aydoğan, “UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan eşsiz Kapadokya, Uluslararası Kapadokya Balon Festivali sayesinde üçüncü kez dünyanın en önemli şekilli ve figürlü balonlarını ağırlayacak.” dedi.

ÜNLÜ SANATÇILAR KONSER VERECEK

Festival kapsamında özel figürlü balonlarla gündoğumu balon gösterileri, yöresel tadım etkinlikleri, fotoğraf aktiviteleri, paraşütle atlayış, sis gösterileri ve night glow gösterileri düzenleneceğini belirten Aydoğan, festivalde Anadolu Ateşi, Zeynep Bastık, Doğukan Manço, Ozan Doğulu ve Edis’in konser vereceğini aktardı.

Geçen sene festivalin pandemi gölgesinde kaldığını ifade eden Aydoğan, “Bu sene yoğun bir ilgi oldu. 86 figürlü balon katılmak için başvurdu. Çocukları da düşünerek özel şekilli balonları kabul ettik. Dünyada en fazla yolcu uçuşunun yapıldığı nokta olan Kapadokya, zaten her gün 150 balonun uçabildiği, festival havasıyla uçuşların gerçekleştiği bir nokta.” diye konuştu.

FESTİVAL BÜYÜYEREK DEVAM EDECEK

Özel figürlü balonlar koordinasyon sorumlusu Geert Van Wolvelaer de figürlü balonların 4 gün boyunca Çavuşin ve Göreme arasından kaldırılacağını aktardı.

Bu yılki festivalin Kapadokya’ya çok büyük etkisi olacağını ifade eden Wolvelaer, “Gelecek yıllarda umuyoruz ki 25 tane değil 50’den fazla figürlü balonları getireceğiz.” dedi.

Festivale Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Nevşehir Valiliği, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Göreme Belediyesi, Uçhisar Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi kurumsal destek sağlayacak.