Nevşehir'in Göreme beldesinde, üç gündür devam eden festivale, yerli ve yabancı turistler ilgi gösterdi.

Farklı ülkelerden gelen "palyaço, roket, kalp, yel değirmeni, kurbağa, şişe, ahtapot" gibi çeşitli figürlerdeki balonları izlemek için gelenler, Göreme-Avanos yolunda yüzlerce araçtan oluşan uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Jandarma ekipleri, trafiğin akışını aksamaması için kavşaklarda görev yaptı.

Uçuş için pilotların ön hazırlıklarının ardından peş peşe yükselen sıcak hava balonları Göreme beldesi çevresindeki peribacaları üzerinde yaklaşık 40 dakika uçtu.

Etkinliği düzenleyen Mehmet Halis Aydoğan, bölge halkının yanı sıra çevre illerden de insanların festival balonları için Göreme'ye geldiklerini belirterek, "İlgi yoğun, hafta sonu olması nedeniyle çok daha fazla kalabalık figürlü balonları izlemek için alana geldi. Yabancı ülkelerden 16 balon festivale katıldı. Gelecek yıl katılımın çok daha fazla olacağını düşünüyorum. Cumhuriyetin kuruluşunun 100'ncü yılı dolayısıyla farklı ülkelerden 100 figürlü balon festivale katılması planlanıyor." dedi.

Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren de alandaki insan kalabalığının festivalin başarılı olduğunun kanıtı olduğunu ifade ederek, emek verenlere teşekkür etti.

Festival alanına gelenlerden Yasin Güleç ise ilk gününde beri ailesiyle takip ettiği festivalde etkinlikleri izlemekten keyif aldıklarını ifade ederek, "Herkes burada, çok güzel bir etkinlik. Hem Kapadokya'nın hem Türkiye'nin tanıtımına olumlu katkılar sunduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.