Bir birinden ilginç vadileri ve açık hava müzelerinin yanı sıra peribacaları, yer altı şehirleri ile UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Kapadokya bölgesi geçtiğimiz bayram tatilinde binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yaptı.

9 günlük tatilde bölgede doluluk oranı yüzde yüze yaklaştı. Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler başta sıcak hava balonu ile Kapadokya bölgesini havadan izlerken, ATV ve at turları gibi birçok etkinliğe de katıldı.

Nevşehir Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü 9 günlük tatilde Kapadokya bölgesi ziyaretçi sayılarını açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamaya göre en çok ziyaret edilen müze Hacı Bektaş Veli müzesi oldu. 9 günlük bayram tatilinde Hacı Bektaş Veli Müzesini 46 bin 500 kişi ziyaret etti.

Yapılan açıklamada 38 bin 718 ziyaretçi sayısı ile Zelve -Paşabağları Ören Yeri ikinci sırada yer alırken Göreme Açık Hava Müzesi de 36 bin 204 ziyaretçi sayısı ile en çok ziyaret edilen müze ve ören yerleri arasında üçüncü sırada yerini aldı.

Ayrıca Kaymaklı Yeraltı Şehri’ni 20 bin 410, Derinkuyu Yeraltı Şehri’ni 18 bin 440, Özkonak Yeraltı Şehri’ni 7 bin 602, Karanlık Kilise’yi 5 bin 108 ve El Nazar Kilisesi’ni de 2 bin 400 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Ziyaret edilen diğer müze ve ören yerleri ile birlikte 9 günlük bayram tatilinde Kapadokya bölgesini 182 bin 608 yerli ve yabancı turist gezdi.