Haftası" kapsamında Kapadokya’nın doğal gökdeleni olarak adlandırılan Uçhisar Kalesi’nde yerli ve yabancı turistlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kale girişine konulan stantta kaleyi gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlere yaprak sarması, peynirli gözleme ve ev baklavası ikram edildi.

YABANCI TURİSTLER TÜRK YEMEKLERİNE BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ.

Uçhisar Belediye Başkan Vekili Mehmet Babatürk, Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla bölgeye gelen misafirlere çeşitli ikramlarda bulunduklarını söyledi.

Özellikle yabancı misafirlerin Türk yemeklerini çok sevdiğini aktaran Babatürk, “Türk mutfağı dünyanın önde gelen mutfaklarından. Biz de mutfağımızı tanıtmak için üç çeşit yemek hazırlayarak misafirlerimize ikramda bulunduk. Yerli ve yabancı misafirlerimiz yoğun ilgi gösterdi ve bu durum bizi çok mutlu etti.” diye konuştu.

Fransa’dan Kapadokya’ya kardeşiyle birlikte gezmeye gelen Lisa Selmadji, ikram edilen yemeklerin tanıda baktı.

Yemekleri çok beğendiğini söyleyen Selmadji, Kapadokya’daki ilk günümüz. Muhteşem bir manzarası var. Ve burada Türk yemeklerinin de tadına baktık. Şimdiden çok sevdik burayı.” dedi.

Sezgin Sema da ailesiyle birlikte İstanbul’dan Nevşehir’e Kapadokya’yı gezmek için geldiği belirterek, ikramları görünce Türk Mutfağı Haftası olduğunu öğrendiklerini söyledi.

İkramların kendileri için sürpriz olduğunu aktaran Sema, “Türk mutfağı zengin bir mutfak. İkram edilen yaprak sarması, gözleme ve ev baklavası zaten en sevdiğimiz yemeklerdi. Çok güzel denk geldi. Teşekkür ediyoruz.” dedi.