Yunak Evleri’ndeki toplantıya çok sayıda acenta sahibi katıldı.

Neden TÜRSAB başkanlığına aday olduğunu anlatan Çiçek, “Turizmi olmayan turizm sektörünü yönetemez. Damdan düşmeyen damdan düşenin halinden anlamaz.” dedi.

STK’ların aracı kurum olduğunu belirten Çiçek, “STK hükümetle ve diğer paydaş kurumlar ile bir köprü vazifesi görmek zorundadır. Yasa koyucu değildir diğer alanlarla ilgili kuralları koşulları belirleyemez. Dolayısıyla en önemli görevi herkesle doğru ilişki kurmaktır. Aksi takdirde mevcut yönetim gibi olacaktır. Bağlı olduğu bakanlıkla 4 sene bir toplantı bile yapmadan çalışmaya çalışan bir TÜRSAB istediği hiçbir şeyi yaptıramaz. Yasasını çıkaramaz. Sorunlarını çözemez. Havaalanlarında doğru düzgün bir karşılama alanı elde edemez, rehberlerle ilişkiyi düzenleyemez. Hava yollarına dava açarak alanlara dava açılarak bakanlıkla kavga ederek sadece filler tepişir çimenler ezilir.” diye konuştu.

Seçim sürecine girildiğini kaydeden Çiçek, “Öncelikle bu seçimlerde verilen ve verilecek sözlere çok dikkat edilmesi gerekir. Birçok sorunun çözümü önce sorunları önlemek ve ilgililere doğru anlatmak. Mevcut yönetim, yönetime gelirken Tansu Çiller misali cebinden anahtar dağıtıyordu ama sonuç başarısız fiyasko. Şimdi de suçlu arayışında. Bunu söyleyince herkesi düşmanlaştırıp onun bunun adamı olarak suçluyorlar. Bugüne kadar yapamadık seçilirsek yapacağız diyorlar. İyi de sen hala o makamda oturuyorsun. Seçimlere de 2 ay var. Zaten sen yapsaydın kimse aday da olmazdı, bu işe de girmez. 2 dönem diye diye gelenler şimdi yeniden devam etmek istiyor. Hem de TÜRSAB’ı siyasi emellerine konu edinmiş durumdalar. Tüm siyasi partileri genel olarak milletvekili olma bakan olma hevesleri içindeler. Bunu gizlemek ihtiyacı duymuyorlar parti temsilcileri ile TÜRSAB da görüşüyorlar seçimleri kazanınca 100 gün içinde yasamızı çıkartacağım diye kendi kadrolu gazetelere haber yaptırıyorlar. Kardeşim politika yapacaksan bırak STK’yı git bir partiye gir Allah yolunu açık etsin. Yönetmeye aday olanların ne turizm işi yaptıklarını da bir bakalım? Acenta belgeleri var ama şirketini satmış, turizmde taşıma ile ilgili hiçbir işleri yok. Acentalar ne zaman geldi akıllarına bir yönetime talip olunca, bundan önce acentaları görmek dinlemek gibi bir dertleri yoktu.” şeklinde konuştu.

“GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ KİŞİLERE BASKI YAPIYORLAR”

Firuz Bağlıkaya’yı kendisinin görüştüğü kişilere baskı yapmakla suçlayan Çiçek, şunları söyledi: “Seçim çalışması değil deyip 81 ili gezmeye çıktılar. Demokratik bir seçim yapacağız deyip bundan önce tüm kaybedenlerin reflekslerini gösteriyorlar. Seçime kimse katılmasın diye genel kurulun kararını çiğnemeye çalışıyorlar. Acentalara verilmesi gereken en doğal hakları bir lütuf gibi göstererek oyları almaya çalışıyorlar. Bizim görüştüğümüz konuştuğumuz herkese baskı kuruyorlar hatta utanmadan Firuz Bağlıkaya bizzat kendi arayıp ne yapıyorsun diye hesap sormaya kalkıyor. Akşama kadar tur operatörlerini sallayıp ama yanına aldığı tur operatörleri kendi satış acantalarını tehdit ediyor. TÜRSAB’ın tüm imkanlarını seçimde kendi adına kullanan Bağlıkaya, tüm personeli seçim çalışmasında kullanıyor. BTK'ları seçim personeli gibi çalışmaya zorluyor. Grup lideri rakip lideri vermeye zorluyor. Çalışmayanların da üstünü çiziyor onlara karşı başka aday yani kendi adayını çıkarıyor. Turizmi geliştirmek için tek bir proje ortaya koymuyorlar. Ancak Rota gibi saçma sapan bir yazılımla para harcamayı biliyorlar. Rota ne oldu? Hiç harcanan parayla kaldılar.”