Pandemi döneminde başlatılan çalışmalarla ilgili basın toplantısı düzenleyen Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, Uçhisar Kalesi’nde 2020 yılında başlatılan sağlamlaştırma ve temizleme çalışmalarında sona gelindiğini söyledi.

28 aylık belediye çalışmalarıylailgili bilgi aktaran Başkan Süslü, Uçhisar Kalesi’nin yanı sıra, Uçhisar beldesindeki Tıraz Kale ve Tilki Kale’nin de Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından süresiz Uçhisar Belediyesi’ne tahsisinin bir süre önce tamamlandığını kaydetti.

Beldenin kış dönemindeki içme su ihtiyacının saniyede 19 litre ve yaz döneminde de saniyede 22 litre olduğunu söyleyen Başkan Osman Süslü, belediye imkanları ile gerçekleştirilen içme suyu arama çalışmalarında bugün gelinen noktada saniyede 75 litre düzeyinde bir içme suyu kaynağına ulaştıklarını ifade etti.

Başkan Süslü, Ramazan ve Kurban Bayramı dönemlerinde tüm abonelere 20 tona kadar ücretsiz içme suyu hediye ettiklerini kaydetti.

Başkan Süslü, Uçhisar beldesinin önümüzdeki süreçte kütüphane ve ana okuluna kavuşturulmasına yönelik projelerin devam ettiğini ifade ederek, bu yıl içerisinde her iki merkezinde beldeye kavuşturulacağını aktardı.

Cevizli mevkiindeki turistik el sanatları ürünlerinin satışının yapılacağı mekanların da yine önümüzdeki günlerde faaliyete başlayacağını vurgulayan Başkan Süslü, Uçhisar beldesinin doğalgaza kavuşturulmasına yönelik çalışmaların da devam ettiğini belirtti.

Süslü, 2022 kış döneminde beldenin yüzde 70’inin doğal gaz ile ısıtılabilir hale geleceğinin müjdesini verdi.

28 aylık süreçte beldenin 4 giriş noktasının da sıcak asfalt ile kaplandığını aktaran Başkan Süslü, çevre düzenlemeleriyle birlikte belde girişlerinin daha düzenli hale getirildiğini söyledi.