Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Yönetim ve Organizasyon Bölümü ve Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü’nden 200’ü aşkın öğrencinin katıldığı seminere Kozaklı MYO müdürü, müdür yardımcıları ve bölüm öğretim görevlileri ile Kozaklı TSM yetkili ve görevlileri katıldı.

Kozaklı Kaymakamlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde ilk olarak Kozaklı MYO Sosyal Hizmetler Programı Ögr. Gör. Merve Nurlu bir sunum yaptı. Nurlu, bağımlılığın kendine özgü doğasından ve oluşum sürecinden bahsederek madde bağımlılığın ortaya çıkardığı fiziksel, psikolojik ve sosyo-kültürel sorunlara dikkat çekti. Madde bağımlılığının bilhassa ilk gençlik dönemi açısından önemli bir tehlike oluşturduğuna işaret eden Nurlu, madde bağımlılığın telafi edilmesi zor sonuçları hususunda azami düzeyde hassasiyet gösterilmesi ve üniversite öğrencilerinin her türlü madde kullanımından uzak durması gereğini vurguladı.

Seminerde sunum yapan Nevşehir Yeşilay Danışmanlık Merkezinde (YEDAM) Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapan Elif Çaylı ise, YEDAM’ın kuruluş amacı, hedefleri, faaliyet alanı ve verdiği hizmetler hakkında bilgiler verdi. YEDAM’ın bağımlılık sonrası rehabilite edici çalışmalarından bahseden Çaylı, bağımlılık sorunu yaşayan tüm bireylerin YEDAM’a başvuru yapabileceğini ifade etti.

Son olarak ise seminerde Kozaklı Yatılı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde psikolog Erkan Öğer, üniversite öğrencilerine teknoloji bağımlılığı hakkında bilgiler verdi.

Seminer, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.