Nevşehir hızlı trene ne zaman kavuşacak tartışmaları sürüyor. Ancak, ilimizin tek tren istasyonu olan Karasenir İstasyonu´nda yakın beldeler dışında talep gösteren yok. Kozaklı ilçesine bağlı Karasenir´de hizmet veren tren istasyonu Kozaklı ilçe merkezine sadece 8 km uzaklıkta.

İstasyon´dan her gün Güney Ekspresi, Kurtalan Ekspresi, Van gölü ve Çukurova Mavi Treni geçiş yapıp yolcu alıyor. Karasenir´den trenle Ankara´ya 9 TL, Adana´ya ise 17 TL´ye ulaşım sağlanabiliyor. Her gün belirli saatlerde gidiş geliş yapan trenlerle Türkiye´nin doğu ve güneyine veya batısına yolculuk yapılabiliyor.

Öte yandan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamaya göre, bu yıl sonuna kadar hayata geçecek projeyle Ankara-Yozgat-Sivas hattının geçiş güzergahı olan Kozaklı´nın Karasenir İstasyonu gelecek yıldan itibaren hızlı trenleri ağırlayacak.

Kozaklı Karasenir Tren İstasyonu´ndan yolculuk yapmak için Devlet Demir Yolları bilet satış sitesinden rezervasyon yaptırılabiliyor. Nevşehir´in tren istasyonu olan tek yerleşim yeri konumundaki Karasenir´de yaklaşık bir asırdır, her gün trenlerin durak olarak kullandığı istasyon olarak çalışmaya devam ediyor. Karasenir´i de kapsayan yeni projeye göre gelecek yıl hızlı trenler geçiş yapmaya başlayacak.

Nevşehir-Antalya hızlı tren projesi için çalışmalara henüz başlanmışken şehre daha yakın noktalardan Avanos ve Gülşehir´in içinden geçecek yeni hızlı tren hattının hizmete 2023´te girmesi hedefleniyor. Ama bu konuda Kozaklı Nevşehir´in bir adım ötesinde uzun yıllardır hizmet veren tren hattı sebebiyle hızlı tren Kozaklıya çok daha erken uğramış olacak.

 

/images/haberler/resimler/2015-8/21/1427099793457.jpg