NTB Başkanı Salaş, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’nin kuruluş müjdesini verdiği Kozaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Salaş yaptığı açıklamada, "Tarım ve Orman Bakanlığımız ve Nevşehir Valiliğimiz öncülüğünde, Türkiye’nin 2. en büyük jeotermal kaynaklı sera tarıma dayalı ihtisas OSB’si özelliğine sahip Nevşehir Kozaklı Tarıma Dayalı İhtisas OSB’si ile 1 milyon 352 bin metrekare alan üzerinde 40 adet sera parseli, 16 adet sanayi parseli olmak üzere toplam 56 parselde, bin 500 kişi istihdam edilmesi, yıllık 750 milyon TL. ekonomiye katkı sağlanması, 40 bin ton sebze ve meyve üretimi hedeflenmekte.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir İl Özel İdaresi, Nevşehir Ticaret Borsası, Nevşehir Belediyesi, Kozaklı Belediyesi, Nevşehir Ziraat Odası’nın katılımları ile yüzde 54 ortaklık payı Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Nevşehir Ticaret Borsası’na ait Türkiye’nin 2. en büyük jeotermal kaynaklı sera organize sanayi bölgesinin kuruluşu aşamasında desteğini esirgemeyen başta, Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci’ye, Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Ebubekir Gizligider’e, Nevşehir Valimiz İnci Sezer Becel’e, Nevşehir Milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe’ye, AK Parti İl Başkanımız Ali Kemikkıran’a, Tarım ve Orman Bakanlığımızın kıymetli çalışanlarına ve projede emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım. Nevşehir Kozaklı Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Kaynaklı Sera) Organize Sanayi Bölgesi ülkemize ve Nevşehir’imize hayırlı olsun." dedi.