Kitap, kültür, sanat gazetesi Book Culture Art Time's; popülist kültürün dışında gözden kaçan değerli kalemleri 'Altın Kalem Ödülleri' ile taçlandırıp onları edebiyatseverlerle buluşturdu. Bu yıl 'Altın Kalem Ödülleri' 3 Eylül Cumartesi günü düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törende hem farklı coğrafyalarda yaşayan Türk yazarlara hem de yabancı yazarlara ayrı kategorilerde ödüller verildi.

Kültür, sanat ve medya dünyasından önemli isimlerin katıldığı, Beykoz'daki Mihrabat Korusu'nda gerçekleşen törenin açılış konuşmasını yapan organizasyonun komite başkanı Yazar Serra Erdoğan, kitap okuma alışkanlığı olmayan bir topluma bu alışkanlığı kazandırmak için atılmış bir adım olduğunu belirtti.

Erdoğan, “Popülist kültürün edebiyata yerleşmesi, maalesef ülkemizde olumsuz bir gerçek. Maddesel kaygılar nedeniyle kartelleşmiş yayın sistemi ‘eser ne olursa olsun önce isim’ ilkesiyle hareket ettiğinden, onca gerçek edebiyat eseri hak ettiği değeri bulamamakta ve okuyucusuyla buluşamamakta. Altın Kalem Ödülleri etkinliğimizde, başarılı eserler ortaya koyan yazarlarımızı ağırlayıp onları onore ediyoruz” dedi.

Törende edebiyatın her dalında başarılı yazarlar ödüllendirilerek birçok ünlü simaya da ödüller takdim edildi. Bu isimlerden biri de şair, yazar, gazeteci, Radyo 50 ve internet haber sitesi sahibi, iş insanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı halk Şairi Nevşehir’in gururu ve sevilen ismi Ayşe Paslanmaz.

Ayşe Paslanmaz, şiir dalında en iyi yazar ödülünü almış olmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirterek; “Altın Kalem Ödüllerinde, şiir dalında en iyi yazar ödülüne layık görüldüğüm için minnet duyuyorum. Fark yaratmak, farkındalık yaratmak adına Altın Kalem ödülüyle taçlandırıldım. Kocaman bir teşekkürü Altın Kalem ailesine ve Salon Yayınları ailesine gönderiyorum. Altın kalem ödüllerine sahip olmak herkesin hayali, bu da benim hayallerimin yolculuğu. Yaşa Sevdiğim diyerek başladım hayallerimin yolculuğuna 3 Eylül’de aldığım, bu ödül için şimdiden heyecan duyuyorum. Bu muhteşem organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.