AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar’ın seçimlerde aday olmayacağını açıklamasından sonra İl Başkanlığı için ismi geçen adaylar Cumartesi günü İstanbul’a gidiyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan temayül yoklamasından sonra mevcut il başkanı Mustafa Rauf Yanar’dan boşalacak koltuğa geçecek ismin belirlenmesi için Nevşehir İl Başkanlığı adayları AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere İstanbul Vahdettin Köşkü'ne davet edildi.

Nevşehir ile birlikte 10 ilin davet edildiği görüşme sonrasında büyük ihtimalle aynı gün Nevşehir İl Başkanı adaylarından,  Ali Kemikkıran, Mustafa Körükçü, Muhammed Feyzi Aygün ve Süleyman Özgün isimlerinden  birine  Yönetim Kurulu listesi oluşturması için yetki verilecek.

ALİ KEMİKKIRAN

1977 yılında Nevşehir’de doğdu. Ilk, Orta ve Lise eğitimimi Nevşehir’de Üniversite eğitimini Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye bölümünden 1999 yılında mezun olarak tamamladı. 1995-1999 yılları arasında Afyon Milli Gençlik Vakfı yönetim kurulu üyeliği ve Müesseler Başkanlığı yaptı. Nevşehir merkezde iş insanı olarak metal kesim, büküm ve sondaj borusu imalatı işi yapmakta. 2014 yılında AK Parti İl Yürütme Kurulu üyeliği ile aktif siyasi hayatına başlayan Kemikkıran halen AK Parti Nevşehir Yerel Yönetimler Başkanı olarak görev yapmakta olup evli ve üç çocuk babasıdır.

MUSTAFA KÖRÜKÇÜ

1969 yılında Erzurum Hınıs’ta doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Avanos’ta tamamladı. 1995 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1998/2004 yılları arasında Nevşehir 112, Avanos Sağlık Ocağında Tabip, Avanos Sağlık Grup Başkanlığında idareci olarak görev yaptı. 2004/2014 yılları arasında iki dönem AK Parti Avanos Belediye Başkanı olarak 10 yıl görev yaptı. Dorak Holding Kapadokya Bölge Sorumlusu olan Körükçü evli ve iki çocuk babasıdır.

MUHAMMED FEYZİ AYGÜN

1989 yılında Nevşehir'de doğdu. İlk ve Orta öğretimini Nevşehir’de tamamladı. Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden derece ile mezun oldu. İstanbul Adliyesi Hakim Savcı adaylığı stajından sonra hakimlik mesleğine başladı. İlk olarak Ordu Adliyesi İcra – İnfaz Hakimliği görevinde bulunan Aygün daha sonra Kırıkkale-Keskin Asliye Ceza Hakimliği ve İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı görevleri yaptı. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu kararıyla İstanbul Adliyesi terörle ilgili davalara bakmakla yetkili Ağır Ceza Mahkemesi Hakimliği görevine getirildi. AK Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan işgal girişimi" gibi davalarda hakim olarak görev aldı. Kardeşinin vefatından sonra görevinden istifa ederek memleketi Nevşehir’e döndü ve şu an serbest Avukatlık yapmakta. AK Parti Nevşehir 6. Olağan İl Kongresinde Yönetim Kurulu Üyeliği ile siyasi hayatına başlayan Aygün 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Seçim İşleri Başkanı olarak görev yaptı. Aygün evli ve bir çocuk babasıdır.

SÜLEYMAN ÖZGÜN

1977 yılında Nevşehir de doğdu. İlkokulu Cumhuriyet İlkokulunda, Orta ve Lise eğitimini Nevşehir Lisesin de, Üniversite eğitimini ise 1994-1998 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun olarak tamamlamıştır. Ak Parti Nevşehir İl ve İlçe Teşkilatlarının kurulmasının ardından Kapucubaşı Mahallesi Parti Temsilciliği ile siyasi hayatına başlayan Özgün, 2003-2006 yılları arasında AK Parti Gençlik Kolları Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeliği, 2012-2013 yılları arasında ise AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Yerel Seçimleri ile Ak Parti Nevşehir Merkez İl Genel Meclis üyesi seçilmiş ve 2 dönem İl Genel Meclis Başkanı olarak görev yapmıştır. Özgün Kömür Ltd Şti ile Toptan ve Perakende Kömür Satıcılığı sektöründe ticari hayatına devam eden Özgün evli ve üç çocuk babasıdır.