Kavak kasabası yeni camide 70 öğrencinin Haziranın 22 sinde başlayan Kur´an-ı Kerim ve dini eğitimi aldığı kurslar 22 Ağustos 2015 tarihinde sona erecek.

Kur´an Kursunda ders veren imam hatipler “Öğrencilerimizi motive etmek için il Müftülüğü Şube Müdürü Mustafa Yayla hoca ve Kavak kasabası imamları olarak çocuklara yemek vererek daha içten duygularla eğitimler düzenliyoruz.

Çocuklarımızla bir araya gelip Kur´an-ı Kerimi ve dini bilgileri daha iyi öğrenmelerini sağlamak için 70 öğrenciyle Haziranın 22 sinde başladığımız kursumuz Ağustos ayının 22´sine kadar devam edecek” diye konuştular. Yaz Kur´an kurslarını Kavak Kasabasında Yeni Camii imamı İsa Köybaşı önderliğinde Yasin Şahin, Nail Canpolat, Muhammet Aksu ve Ramazan Özkul düzenliyor.

Kavaklı çocuklara dinimizi daha iyi anlatmak ve teşvik etmek için imam hatipler tarafından kursiyerlere teşvik amaçlı çay, kek ve dondurma gibi ikramlar yapılıyor.

Diğer taraftan İl Müftülüğü Şube Müdürü Mustafa Yayla, her sene yaz Kur´an kurslarına öğrenci sayısının arttığını belirterek,

“Gönül istiyor ki, hiçbir Müslüman evladı, hiçbir çocuğumuz Kuran´dan mahrum bir hayat yaşamasın. Kuran´ı öğrensin, tanışsın. Sadece okumayı değil, içindeki güzelliklerle tanışsın. O kitabı bize getiren Peygamber Efendimizi tanısın. İbadetleri tanısın. Allah´a ibadet etmeyi öğrensin. Aynı zamanda iyi bir evlat olmayı öğrensin. Tabiata, insanlara bütün canlılara şefkatli, merhametli bir insan olmayı öğrensin istiyoruz” dedi.

“Çocuklarınızı Kur´an´dan Mahrum Bırakmayın”
Ailelere seslenerek, anne ve babaların çocuklarına bırakacağı en büyük mirasın güzel ahlak olduğuna dikkat çeken Coşkun, şunları kaydetti:


“İşte o güzel ahlakın kitabı olan Kur´an ile çocuklarınızı tanıştırdığınız için sizi gönülden kutluyorum. Sizden iki istirhamım olacak. Birincisi, lütfen çocuklarınızı Kur´an´dan mahrum bırakmayın. Camilerdeki bu çalışmalara siz de lütfen destek olun. Hatalarımız olursa gelin söyleyin.

Biz dersimize çalışıyoruz. Çocuklarımıza en güzel şefkati, merhameti göstererek, onları tatilde olduklarını göz ardı etmeden, onları yormadan gönül dünyalarına girerek Allah´ın dinini, Peygamberini öğretmeye çalışıyoruz. Siz de bize katkıda bulunun.” Haber: Selma İVEN