Sporun doğru bilinen yanlışlarıyla istenilen başarının gelemeyeceği felsefesiyle çalışmalar yürüten Ortahisar Belediyesi Göremespor Kulübü, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şimşek liderliğinde ve Teknik Direktör Salih Öğretici'nin üstün gayretleriyle 2017-2018 sezonundan başlamak üzere yeniden yapılanmaya giderek kasabanın gençlerine ve kasabaya örnek bir takım oluşturmaya çalışılıyor.

Başarılı geçen bir sezonun ardından 2018-2019 sezonuna belirlenen plan doğrultusunda takımın çıtasını yukarıya taşıyacak takviyelerle yeni sezona başladı. Başarılı geçen ikinci haftanın ardından her iki maçı da kazanan ve lige iyi başlangıç yapan Ortahisar Belediyesi Göremespor Kulübü maçlara sporcuların aileleri ile birlikte gelmelerini sağlayarak maçlardan sonra hep birlikte Ortahisar Kasabasında toplanıp birlikte yemek yiyerek takım ve aile bütünlüğü oluşturmaya çalışıyor.

Kasabanın turizm elçiliğini yapan kulübün temel felsefeleri doğrultusunda hareket ederek saygı duyan saygı duyulan bir takım olma çabası sürdürülüyor. Kapadokya Muşkara haber gazetesi muhabirine özel açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediyesi Göremespor Kulübü Teknik Direktörü Salih Öğretici, “Doğru planlama doğrultusunda azimle ve kararlılıkla ilerlemek istiyoruz. Gençlere önem veriyoruz çünkü bu ülkenin geleceği her alanda olduğu gibi sporda da gençlere emanettir.

Karakterli ve takıma abilik yapabilecek yetenekli sporcularımızla gençlerimizi kaynaştırdık. İkinci aşamada ise altyapı planlaması bulunmaktadır. Planlı, doğru, sürekli ve gerçek alt yapı eğitimi ile hedeflere ulaşılacaktır. Ortahisarspor olarak yeniden yapılanmamızda 2017-2018 sezonunda 15 transfer yapmıştık. 2018-2019 sezonunda ise takıma değer katacağına inandığımız sporcularımızla yola devam ederken bazı sporcularımızla zorunluluktan bazı sporcularımızla ise katkı sağlayamayacağına inandığımız için yollarımızı ayırdık.

Eksik olan bölgelerimizin tespitini yaparak nokta transfer yapıp imkanlarımız ölçüsünde kalitemizi biraz daha yukarı taşımaya gayret gösterdik. Aramıza kattığımız sporcularımızı belirlerken sadece sporcu kişiliği değil karakter yönünü de ön plana çıkarttık. Yaş ortalamamız ise 25'tir. 2017-2018 sezonundan kadromuzda bulunan Mehmet Yıldırım, Serkan Durmaz, Mehmet Öztürk, Kemal Çelik, Yusuf Soysal, Ramazan Sinanoğlu, M.Şaban Sinanoğlu, Mustafa Cintosun ve İbrahim Kıyga ile yola devam ederken yeni transferlerimiz; Ali Agkoç-1983 (Forvet) ( Çatalağzı-Maksan-Polis Gücü-Nevşehir 1969), Mustafa Aslan-1993 (Orta Saha) (Polis Gücü), Gökhan Çıtak-1994 (Orta Saha) (Kapadokya Nevşehirspor-Karapınarspor), Bekir Öztürk-1994 (Forvet) (Mevlana Yıldızspor-Trabzon 3861), Yusuf Çetin-1998 (Orta Saha) (Kocasinan Şimşek-Kayserispor-Beyşehirspor), Tekin Can Özdemir -1998 (Orta Saha) (Kocasinanşimşek-Kayseri Erciyesspor) ve Hasan Kaan Yenilmez-1999 (Stoper) (Kadirli-Kayserispor-Yeni Esenspor) anlaşma sağladık.

Yenilenen yüzü ile Ortahisarspor olarak 2018-2019 sezonunda saygı gösteren saygı duyulan taraflı tarafsız tüm sporseverlerin beğenisini kazanan her şey spor için gençlik için mantığıyla hareket eden mevcut sporcularının kalitesini ve yeteneğini birkaç adım öteye taşımaya çalışan sürekli yükselen bir grafik çizen kaliteli örnek bir ekip olmaktır. Bununla birlikte gerek kasabamızdaki gerekse il genelindeki gençlerimizin sporu daha çok benimsemesini sağlayarak coşku ile spor yapmalarını sağlamaktır.

Bunun ilk meyvelerini almaya başladık. Spor yapmak futbol oynamak isteyen gençlerimizin takımızda bu değerli kadronun içerisinde yer almaya çalışanların sayısı sürekli olarak artmaktadır. Buda bizlere doğru yolda olduğumuzu göstermekte olup bizleri motive etmektedir. Kaliteli ve karakterli sporcular yetiştirmek en büyük temennimizdir. Bu vesile ile yeni sezonun sporun tüm paydaşlarına, şehrimize, sporseverlere ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz” diye konuştu. Haber: Mehmet Tolga Karaca