Genç Nevşehirliler Derneği koordinesinde Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın ev sahipliğinde yaklaşık 300 üniversite öğrencisine kahvaltı programı düzenlendi.

Genç Nevşehirliler Derneği tarafından geçtiğimiz senelerde düzenlenen kahvaltı programları bu sene de kaldığı yerden devam ediyor.

Öğrencilere özel tanışma faaliyetinin derneğin asli amaçlarından birini gerçekleştirmek için önemli bir unsur olduğunu dile getiren Dernek Başkanı Ziya Ağca, Ankara'da okuyan Nevşehirli öğrencilere bu önemli buluşmanın güçlerini ve birlikteliklerini sağlamlaştıracağını söyledi.

Ağca; “Geçen sene ‘Yalnız değilsiniz! Biz varız!’ sloganıyla çıktığımız yolda beraberliğin, siz değerli öğrencilerimizle bugün de aynı heyecanla devam etmesi bizleri umutlandırıyor. Bizler Ankara’da Nevşehirlilerin güvenli adresi, samimi ortamı, memleket muhabbetinin ve özleminin merkezi olduk. Memleketten fiziken uzak ama her daim gönlü orda yaşayan bizler, aynı hasreti yaşayanlarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Büyüyen ailemize siz değerli öğrencilerimizle devam etmek ise bizlere yeni umutlar aşılıyor. Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz sözüyle demek istediği gibi; ‘Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.’ Bu noktada bilhassa belirtmek isterim ki siz değerli öğrencilerimize maddi ve manevi anlamda bugüne kadarki desteğimiz yarın da artarak devam edecektir. Tabi Cumhuriyet’imizin 99. yılında Aziz Atatürk’ü, şehitlerimizi ve gazilerimizi sevgi, minnet ve rahmetle anıyoruz.” dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Ağca; “Eğitim hayatınızda ve sonrasında mutlaka ve mutlaka bir sivil toplum kuruluşunda gönüllü olun. İlgi alanınıza uygun, severek yapabileceğiniz faaliyetleri olan ve size değer katacak bir STK araştırın. Araştırmayı yaparken uzaklara gitmeyin. Bizim kapımız sonuna kadar sizlere açık. Eğitim alanında, sağlık alanında, örgütlenme alanında, çevrecilik alanında ve benzeri alanlarda faaliyet gösteren bir STK’yız. Bu anlamda siz değerli öğrencilerimizin sürdürülebilir ve inovatif düşüncelerle bizlere destek olmasını ısrarla öneriyorum.

Ayrıca Yenimahalle Belediyesinin eğitim yatırımı Cumhuriyet Akademisi’nin açılışına siz değerli hemşehrilerimizi davet ediyorum. Bu ve daha birçok benzeri hizmetleri Başkentimize kazandıran, bizleri destekleyerek kapısını sonuna kadar açan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kahvaltı programına katılan öğrenciler de Dernek Başkanı Ağca ve yönetim kurulu üyeleri ile programa katkı verenlere teşekkür etti.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise Ankara’da yapmış oldukları eğitim desteklerinden bahsederek Nevşehirlileri misafir etmekten memnuniyet duyduklarını belirtti.

Program günün anısına fotoğrafı çekinmesinin ardından sona erdi.