4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısı ile Hayvan Kasabasında düzenlenen programa Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Furkan Feralan, Nevşehir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Tekin Keçeci ve öğrenciler katıldı.

Vali Becel, İl Jandarma Komutanı Yakın ve İl Emniyet Müdürü Loğoğlu öğrencilere hediye verdi. Hediyenin ardından, Protokol üyeleri ve öğrenciler Hayvan Kasabasını gezip hayvanlarla yakından ilgilendi.

Her geçen gün evlerde kedi ve köpek sahiplenen vatandaşların sayısının arttığını belirten Vali Becel, “Bugün çocuklarımızla beraber Hayvan Kasabamızdayız. Kedileri köpekleri ziyaret ediyoruz. Hayvanları Koruma Günü nedeniyle. Can dostlarımız bizlere eşlik ediyorlar, arkadaşlık ediyorlar. Onları korumamız onları sevgi göstermemiz lazım. Aslında şunu da unutmamak lazım onların doğal ortamlarını biz alıyoruz. Doğal ortamlarını aldığımız için yaşayacakları alan bırakmadığımızdan dolayı sokakta fazlaca karşılaşabiliyoruz. Herkesi sahiplenmeye sahiplenirken de bu tür barınaklardan sahiplenmelerini istiyoruz.” dedi

“BARINAK BAKIM KAPASİTESİ 300’E KADAR ÇIKACAK”

Hayvanlara en iyi şartlarda bakım yapıldığını belirten Vali Becel, “Bu barınak Nevşehir Özel İdare ve Belediyeler Birliğinin ortak yapmış olduğu bir barınak. Buradaki can dostlarımızın barınma ve yaşam şartları aslında son derece ideal ve güzel. Şuanda kapasitenin arttırılması ile ilgili çalışmalarımız yani 2.etabın arttırılması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 150 hayvanlık bir kısım daha eklenecek dolayısı ile tamamlanmasından sonra barınağın bakım kapasitesi 300 hayvana kadar çıkmış olacak.

Bir tane barınak merkezde yeterli olmayabiliyor. Aslında ilçelerimizde de bu barınakların sayısını artırmamız gerekiyor. Bu noktada belediyelerimizin sorumluluğunda. İnşallah onlarla beraber ilçelerde de barınaklarımızın sayısı artınca ihtiyacı olan hayvanlarımızın hem bakımı hem tedavileri noktasında çok daha geniş bir hizmet sunma şansımız olacak” şeklinde konuştu.