AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa Açıkgöz, Nevşehir’in Bakanlar Kurulu kararı ile 20 Temmuz 1954 yılında il haline getirilmesinin 68. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Açıkgöz mesajında; “Medeniyetlerin beşiği, Anadolu coğrafyasının kadim şehri Nevşehir’imiz, bu medeniyetlerin izlerini taşıyan, farklı din, dil ve mezheplerin bir arada barış içinde yaşamayı başardığı; barışın, huzurun, kardeşliğin, hoşgörünün egemen olduğu, bütün inançların, kültürlerin, medeniyetlerin, mezheplerin adeta harman olduğu bir kenttir. Bu durumun farkındalığı ile Nevşehir'i diğer illerden ayıran bir kimliğinin ve ruhunun olması için gayret gösteriyoruz. Kendine özgü sosyal, siyasal, tarihsel, coğrafi, ekonomik, demografik ve ekolojik dinamiklerden doğmuş olan renkleri içerisinde barındırır. Bölgesinde ve mevcut iller arasında, özgün bir kültürel yapıya sahiptir. " dedi.

AK Parti iktidarı olarak 20 yılda şehrin bütün paydaşlarını, bütün kamu kurum ve kuruluşlarını, her alandaki sivil toplum kuruluşlarını işin içine dahil etmek suretiyle uyumlu bir şekilde vatandaşın beklediği en uygun, en ideal çözümleri üreterek, Nevşehir’in bir adım öteye ulaşması için hep birlikte çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini belirten Açıkgöz, şöyle devam etti; "Hedefimiz 2023’e marka değeri daha da yükselmiş, standartların üzerinde, sağlıklı, güvenli, dünyada daha geniş bir perspektifle ve daha fazla insana ulaşarak tanıtmak ve böylece kültür turizmi alanında ilk akla gelen destinasyonlardan biri olarak anılmasını sağlamaktır. Hemşerilerimizden gelen talepleri değerlendirerek, Nevşehir'imiz ile ilgili tüm projeleri tek tek takip ediyoruz. Çözümlere odaklanmış bulunmaktayız. ‘Nasıl çözeriz?’in hesabı içerisinde çalışıyor ve çalışmaya da Allah’ın izniyle devam edeceğiz. 20 yıl boyunca, ekonomiden sosyal hayata, eğitimden sağlığa, altyapıdan enerjiye, ulaşımdan yerel yönetime, tarımdan turizme kadar önemli hizmetlerin verilmesi hususunda, pek çok alanda yoğun yatırımlar gerçekleştirilmiştir. 

Nevşehir'i geliştirmek bugünün ve geleceğin insanlarına karşı borcumuzdur. İlimiz için yaptığımız çalışmalarımızda birlik ve beraberlik içerisinde olacağız, görüşlerimiz, yaşam tarzlarımız farklı olabilir, ancak milli menfaatlerimizi önceleyecek güçlü, büyük Türkiye’nin yoluna devam etmesine katkıda bulunmak için inşAllah, Nevşehir'imizi daha da yücelteceğiz, güçlendireceğiz. Sevdamız Nevşehir’imiz için AK kadrolarımızla, Cumhur İttifakı’mızla hemşehrilerimizin emrinde çalışmaya devam ediyoruz.

Sevginin, şefkatin, kardeşliğin ve hoşgörünün olduğu, huzur ve barışın, birlik ve beraberliğin en güzel sergilendiği nadir illerin başında gelen Nevşehir'imizin, il oluşunun 68. yıl dönümünü kutlar, ilimizin gelişip kalkınmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür eder, bütün hemşehrilerimize selamlarımı ve saygılarımı sunarım."