Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA), Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) ve İtalyan Ajansı Consorzio Promos Ricerche işbirliği ile hazırlanan ve Erasmus Küçük Ölçekli Projeler kapsamında başvurulan, "Support Environmental Education for sustainable Development tourism for tomorrow" (SEEDS FOR TOMORROW)” projesi kabul edildi.

Proje ile Türkiye ve İtalya’da turizm sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin yeşil beceriler hakkında bilgi sahibi olmaları, daha sürdürülebilir, düşük karbonlu ve kaynak açısından verimli iş modellerine uyum sağlamaları hedefleniyor.

24 ay sürecek olan projede, proje ortakları; mesleki eğitim ve öğretim alanında faaliyet gösteren firmalara, turizm sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lere ve turizm alanında çalışan işçilere, yeşil sertifika alanında bilgi, beceri ve yeterlilik geliştirme fırsatı sunmakta.

Proje kapsamında yeşil sertifika hakkında eğitimler verilecek ayrıca yetkinliklerini sağlayan firmalara yeşil sertifika başvuru aşamalarında danışmanlık hizmeti sağlanacak.