Genç Nevşehirliler Derneği yönetimi ve üyelerinin girişimi ile Anıtkabir Komutanlığı'ndan alınan izin ile Nevşehirliler Ata'ya saygı duruşu ve Atatürk’ü anma programı düzenledi.

Resmi Tören Genç Nevşehirliler Derneği Başkanı Ziya Ağca ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, Yenimahalle Belediye Başkan yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Grup Sözcüsü Ali Ünal, Nevşehirli iş insanları Faruk Akpınar, Nuri Korucu, Emel Büken, Çağdaş Çetin, birçok bürokrat ve Nevşehir'den gelen 4 Temmuz Okul Okulu, 100. Yıl Orta okul öğrencileri ve öğretmenlerle çok sayıda Nevşehirliler katıldı.

Ankara’da yaşayan Nevşehirliler ilk defa Anıtkabir Resmi Törenini bir Dernek çatısı altında gerçekleştirdi.

Düzenlenen programa katılan CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan; "Nevşehir ilimizden gelen öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve hemşerilerimizle birlikte, Anıtkabir’de,”Genç Nevşehirliler Derneği’’nin organize ettiği, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programına katıldık. Bu anlamlı organizasyonu düzenleyen Dernek Başkanı Sayın Ziya Ağca ‘ya, üyelerine ve katılan tüm hemşerilerime teşekkür ederim." dedi.

Genç Nevşehirliler Derneği Başkanı Ziya Ağca Anıtkabir Şeref Defterine günün anlam önemine binaen şunları yazdı, “ Cumhuriyetimizin Kurucusu Sevgili Atam! Cumhuriyetimizin 98. Milli mücadelenin 103. yılında, Nevşehirliler olarak bizlere emanet etmiş olduğunuz; Cumhuriyet ilkelerine, demokrasiye ve millet iradesine bağlılığımızı göstermek için huzurunuzda olmaktan büyük onur duyuyoruz. Sevgili Paşam! Sivas kongresinden sonra Ankara’ya gelirken uğrayarak şereflendirdiğiniz Nevşehir İlinin gençleri olarak, dün olduğu gibi bugünde sizinleyiz.Başöğretmenimiz! Bizlere  'Eğitim bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüce bir toplum halinde yaşatır ya da bir milleti esarete ve sefalete terk eder.' dediniz. Bu hedef doğrultusunda Nevşehirliler olarak memlekete katmış olduğumuz eğitim desteklerinin devam edeceğinin sözünü huzurunuzda tekrarlamak isteriz. Saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun."