Çok sayıda öğrencinin katıldığı konserde Türk Halk Müziği’nin genç sanatçılarından Turgay Coşkun, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yurtlarında üniversite eğitimi gören öğrencilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Müziği Koro Şef Yardımcısı ve ses sanatçı Turgay Coşkun tarafından birbirinden güzel memleket ve kahramanlık türkülerini seslendirdi. Birbirinden anlamlı ve güzel türküleri seslendiren Coşkun’a salonu dolduran davetliler ve öğrenciler eşlik etti. Turgay Coşkun ile “Avaz Memleket Türküleri” programında salonu dolduran yurt öğrencileri, ellerindeki Türk bayrakları ile türkülere eşlik ederek, salonun adeta kırmızı beyaza bürünmesini sağladı.

Dinleyicilerini coşturan sanatçı Turgay Coşkun, salonda renkli anlar yaşatarak türküleriyle dinleyicileri adeta yöre yöre gezdirdi. Coşkun’un türkülerine eşlik eden dinleyiciler doyasıya eğlendi ve halay çekti.

Programın sonunda Sanatçı Turgay Coşkun; “Kültürümüzü, özümüzü, türkülerimizi yeni nesillerimize aktarmak, kültürel dejenerasyona uğramamak adına planlanan böyle faydalı ve güzel bir etkinlik için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ediyorum.” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir de; “Bakanlığımızın destekleri ile gerçekleştirdiğimiz Çınaraltı Gençlik Söyleşileri programına sevgili öğrenciler hepiniz hoş geldiniz. ‘Avaz Memleket Türküleri’ programımızda sanatçımız Turgay Coşkun’un siz değerli, kıymetli öğrencilerimize unutulmaz bir anı bıraktığına inanıyorum. Amacımız gençlerimizin geleceğe hazırlanması, sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerle gençlerimizin gelişmesine katkıda bulunmak. Ülkemizin farklı yerlerinden gelen gençlerimizin bir arada yaşadığı yurtlarımızda çok farklı kültürlerin barış içinde yaşadığı bu güzel ortamlarda öğrencilerimizin morallerine moral katalım dedik. Tarihimizi, kültürümüzü yansıtan iyi bir etkinlik olduğuna inanıyorum.” dedi.

Akabinde İl Müdürü Özdemir, Turgay Çoşkun’a yurtlarda öğrencilerin el sanatları kursunda hazırladığı ahşap yakma eserini hediye etti.