Karaismailoğlu, parti binasındaki konuşmasında, “Nevşehir de bizim göz bebeğimiz kadim şehirlerimizden bir tanesi. Çok ciddi yatırımlar yaptık. Tabi ki yeterli değil. Biz onun da ne olduğunu da neler yaptığımızı, neler yapmamız gerektiğini de çok iyi biliyoruz. Çünkü hareketliliğinin önündeki bütün sıkıntıları ortadan kaldırmak için Türkiye’nin genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de çok çalışmalarımız var.” dedi.

“NEVŞEHİR-AKSARAY YOLU 2023’TE BİTECEK”

Nevşehir’de bakanlığı tarafından devam eden 5 proje olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, “Biten projelerimiz var. Şuan devam eden 5 tane projemiz var. İnşallah onları da en kısa sürede bitireceğiz. Biliyorsunuz Ankara-Niğde otoyolunu yaptık. Kaliteli, konforlu ve güvenli bir yolu hem Niğdelilerin, Kırşehirlilerin, Aksaraylıların ve Kayserililerin hizmetine sunduk. Artık Edirne’den bir vatandaşımız ta Gaziantep’e kesintisiz bir şekilde otoyolla seyahat etme imkanına kavuştu. Tabi Aksaray –Nevşehir ayırımındaki yoldaki çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu yıl sabahki şantiye programımızda da önemli planlamalar yaptık. Bu yıl itibari ile inşallah yolun 15 kilometresini bitirip sizlerin hizmetine sunacağız. 2023 yılında da Aksaray- Nevşehir yolunun tamamını bitirmiş olacağız. Bu şekilde planlamalarımızı yaptık. Yine Nevşehir merkezi ilgilendiren Nevşehir çevreyolu hakkında da önemli planlamalar yaptık. Orada da bir taraftan uygulama projelerimiz devam edecek, onu kısa zamanda bitireceğiz. Bir taraftan da belediyemiz ile birlikte istişarelerle imar planlarını 18 uygulamaları tamamladıktan sonra yatırım programına teklif edip inşallah oradaki süreci de hep beraber takip edip Nevşehir’in hizmetine sunacağız.” diye konuştu.

HAVALİMANINA TERMİNAL MÜJDESİ

Havalimanının terminal konusuna da değinen Karaismailoğlu, şunları söyledi: “Yine uzun zamandan beri Nevşehir Havalimanının ihtiyacı olan terminalle ilgili çalışmalarımızı da tamamladık. Önümüzdeki ay ihalesini yapıyoruz. Ağustos ayında Nevşehir yeni terminalinin ihalesine çıkıyoruz Eylül ayında da yaptıktan sonra inşaata başlayıp Nevşehir’e yakışır bir terminalde inşallah en kısa zamanda bitirip sizlerin hizmetine sunacağız. Bunlar bizim işimiz, bizim görevimiz. Bugüne kadar yaptıklarımız bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır. Hiçbir endişeniz olmasın. Bu büyük güçlü Türkiye, bu kadar büyük projeler yapan Türkiye bunların çok kısa zamanda üstesinden gelir.”