Türk basınının, her zaman milletin gözü, kulağı ve sesi olduğunu belirten Başkan Aktürk, "Her türlü koşulda büyük bir özveri ve cesaretle halkın doğru haber almasını sağlamak adına yorulmak bilmeyen tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyorum." dedi.

Başkan Aktürk mesajını şöyle sürdürdü:

"Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basınımızın toplumsal değerlere, hukuka ve basın meslek ilkelerine uygun şekilde kamuoyunu yaşanan gelişmelerden haberdar etmesi, halkımızı bilgilendirmesi, demokrasimizin gelişmesi ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından vazgeçilmez önem taşımaktadır.

Başta bölgemizde görev yapan basın mensuplarımızın başarılı çalışmaları bölgemizin tanıtımına büyük katkı sağlamaktadır. Özgür ve tarafsız olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm gazetecilerimizin ve basın mensuplarımızın bu önemli günlerini kutluyor, meslek hayatlarında başarılarının devamını temenni ediyorum” dedi.