Kurultaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Kahraman, "19.İmam Hatipliler Kurultayımızı Sivas’ta büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirdik. İnsanoğlunun serüveninden evvel başlayıp ahir ömrünün sonuna uzanan yolculuğunda, bir kılavuz olan ilk ahdin yol haritamızı şekillendirmesi için şiarımızı “Ahde Vefa İle” olarak belirledik. Yağmurun ıslattığı toprağın buluta, Toprağın bağrında yeşeren tohuma, Halife vasfıyla insanın yeryüzüne, mahlukatın, ruh ile buluştuğu vaktin rabbi olan Allah’a karşı sorumluluğun ifasına kadar her anımızın Ahde Vefaya tabi kılınmasını arzu ettik.

Yaşanmışlıkların ortasında, yaşanacak nice çağlara uzanan çabaların; dert ile yoğrulmuş, inanç ile süslenmiş gönüllerin mücadelesinde her bir eylemin, sarf edilen sözlerin “Ahde Vefa İle” şekillenmesi ve bu doğrultuda sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz. Unutkanlığın, hakimiyet alanını genişlettiği, insanı değil rabbine kendine dahi uzak ettiği dönemde, ihtiyacımız olanın izzetli bir ahid ve sadakat ile yoğrulmuş, vefanın rehberliğinde teslimiyet ve gayretin olduğunu düşünüyoruz. Şiarımıza dair derin bir tefekkür haliyle yapacağımız her çalışmanın okullarımızda, gençlerimizde, nesillerimizde tesirini artıracağına inanıyoruz. Bu nedenle bu sene ki yolculuğumuzda yapacağımız tüm çalışmalarımızın odağında Ahde Vefayı kuşanacağımızı böylece belirtiyoruz.

Bu vesile ile bizleri ağırlayan, desteklerini esirgemeyen Sivas’ımızın devlet erkânına, tüm idari kadrolarına, kıymetli hocalarımıza, mezun derneklerimize, emek sarf eden her kardeşimize ve İmam Hatip davasına gönül vermiş tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz" ifadelerinde bulundu.