Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü (GKGM) ile Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ANKÜSEM) arasında imzalanan protokol çerçevesinde Bitki Koruma Ürünleri Bayilik ve Toptancılık Sınavı ile ilgili olarak hususlar belirlendi. Sınava girmek isteyen adayların, protokol ile belirlenen aşağıda belirtilen takvim ve hükümlere uygun olarak hareket etmeleri zorunlu. 

Sınavla ilgili “Sınav Takvimi ve Uygulama Talimatı” www.tarimorman.gov.tr internet adresi duyurular bölümünde yayınlandı. Sınava girecek adaylar için sınav uygulama duyurusu ve sınav kılavuzu ise www.ankusem.ankara.edu.tr internet adresinde yayınlandı.

Bitki Koruma Ürünleri Bayi veya Toptancı İzin Belgesi almak için yönetmelik hükümlerine göre sınava girecek olan ziraat mühendisi, eczacı, kimya mühendisi, kimyager, orman mühendisi, orman endüstri mühendisi, bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş tekniker veya ziraat teknisyenlerinin 18 Temmuz saat 17.00’a kadar ANKÜSEM’e http://semsinav.ankara.edu.tr internet adresinden müracaat etmeleri gerekiyor.

Adaylar, sınav ücreti olarak 210 TL’yi (İki yüz on Türk Lirası KDV dahil) http://semsinav.ankara.edu.tr adresindeki sanal pos üzerinden kredi kartı ile ödeyecek. 

Başvurusunu yapamayan, GKGM tarafından ilan edilen başvuru koşullarını taşımadığı sonradan anlaşılan, başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen, kurallara uymadığı için sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan adayların ödedikleri ücretler geri verilmeyecek. 

Adayların sınava girecekleri yerleri, sınavın yapılacağı bina ve salonları belirten Sınav Giriş Belgeleri, 5 Eylül – 17 Eylül tarihleri arasında http://semsinav.ankara.edu.tr internet adresinde yayınlanacak. 

Buna göre adayların, sınav giriş belgelerini 5 Eylül saat 10.00’dan itibaren sınav günü olan 17 Eylül saat 10.00’a kadar http://semsinav.ankara.edu.tr internet adresinden almaları gerekiyor.

Sınav giriş belgelerinde herhangi bir onaylatma işlemi yapılmayacak. Adaylar internet üzerinden aldıkları sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgelerinden birisi (T.C. Kimlik No yazılı güncel fotoğraflı nüfus cüzdanı, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (Yeni Kimlik), süresi geçerli Pasaport, Mavi Kart, Geçici Kimlik Belgesi (Yeni kimlik çıkartmak için) KKTC Kimlik Kartı, Türk Silahlı Kuvvetleri Erbaş ve Erlerine Mahsus Kimlik Kartı (Subay-Astsubay kimliği, Kurum kimliği, İkamet İzni ve Sürücü Belgesi, geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecek.) ile sınava alınacak.

Sınav giriş belgesi ile özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacak.