Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Ticaret Borsası konferans salonunda gerçekleşen genel kurula AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, MHP İl Başkanı İlhan Kaya, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Oğuz Kahraman, Kırıkkale Medya ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı  Ercihan Çakmak, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Tayfur Urgenç, Şoförler Odası Başkanı Mustafa Düzgün, ASKF Başkanı Mustafa Avcı, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ergin, gazeteciler ve davetliler katıldı.

Genel kurulun açılışında konuşan TGF Genel Sekreteri ve NGC Başkanı Bayram Ekici, bugüne kadar Nevşehir’deki gazetecilerin daha iyi şartlarda çalışması ve yaşaması için gayret gösterdiklerini belirterek, bundan sonraki süreçte de hem meslektaşlarının hem de şehrin menfaatleri doğrultusunda çalışacaklarını söyledi.

Genel kurulda Divan Başkanlığı yapan TGF Genel Başkanı Karaca da yaptığı konuşmada, NGC’nin çok başarılı işler yaptığını ve çok aktif olduğunu belirterek, Bayram Ekici’nin göreve başladığı tarihten itibaren cemiyetin tüm Türkiye’de adının duyulduğunu vurguladı.

Karaca, Ekici’nin TGF başta olmak üzere Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ve Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı’nda önemli görevlerde bulunduğunu söyledi.

Karaca, yeni yönetim kuruluna da başarı diledi.

“NEVŞEHİR’İN EN BÜYÜK BASIN ÖRGÜTÜ”

AK Parti Milletvekili Mustafa Açıkgöz de yaptığı konuşmada, Nevşehir’in en büyük basın örgütü olan NGC’nin kongresinde olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, birlik ve beraberliğin sevindirici olduğunu söyledi.

Açıkgöz, “Biz buradaki birlik ve beraberlikten son derece mutlu olduk. Toplumun hassasiyetlerini daha gür bir şekilde yazacağımızın, dile getireceğimizin de bir göstergesidir bu." dedi.

Basının da hassas konulara hassasiyetle yaklaşması gerektiğini kaydeden Açıkgöz, “Bir başkasının özgürlüğünü ihlal etmek basın özgürlüğü olamaz. Vatana, millete, bayrağa ihanet edenlerin de her şeyi söylemesi de bir basın özgürlüğü değildir. Milletimizin hassasiyeti olduğu konuları, vatanın bölünmez bütünlüğünü tehdit edenler de gerekli cezaya çarptırılmak zorundalar. Kimse bu konuda dokunulmaz değildir.” diye konuştu.

“TABLOYU GÖRÜNCE ÇOK MUTLU OLDUM”

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe de NGC genel kurulundaki birlik ve beraberliği görünce ümit var olduğunu söyledi.

Menekşe, “Gazetecilik deyince dünyada her konuda odak noktası basın. Bugün Myanmar'da bir olay yaşanır, Nevşehir'in mazı köyünde orada yaşanan zulme hep birlikte üzülebiliyoruz. Bugün internet çağıyla birlikte dünya globalleşti. Avucumuzun içinde. Bunu sağlayan sizlersiniz.” dedi.

İnternet medyasına da değinen Menekşe, “Biraz önce başkanlarım da değindi. 200-300 liralık siteler kurulup gazetecilik yapılmaz. Buna ben de katılıyorum. Yerel siyasetçiler olarak bizler elimizden gelen desteği sağlayalım ama yaptığımız işin hakkını verelim. İnsan onurunu zedeleyen haberler, olmayan bir şeyi olmuş gibi göstermek toplumu infiale götürür. Onu yapanlar zannetmesinler ki bu yanları yanlarına kar kalır. Yanlarına kalmaz. Bir gün gelir onun bedelini öderler. Tabi ki çoluğumuzun, çocuğumuzun iaşesini sağlayacağız ama bu işi onurlu bir şekilde yapmak karşınızdaki insanlara da onur ve şeref katar." şeklinde konuştu.

“KAPIMIZ DAİMA AÇIK”

AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran ise şunları söyledi: “Her zaman gazetecilere kapımız da gönlümüz de açık. Kongremiz hayırlara vesile olsun. Gazeteciliğin çok zor bir görev olduğunu biliyoruz. Karşılığının maddi ölçüde karşılanamadığını biliyoruz. Bunun bilinci içerisindeyiz. Her zaman sizlere destek vermek için kapımız da açık, gönlümüzde. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum."

“GAZETECİLERİN ÇEKTİĞİ ZORLUĞU BİLİYORUZ”

MHP İl Başkanı İlhan Kaya da şöyle konuştu: “Nevşehir'de zor şartlarda mesleğini ifa eden siz gazetecilerin çektiği sıkıntıları yakından biliyorum. İl başkanlığım süresince özellikle bunu bire bir gördüm. Bu konuda birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Bizler siyasetçiler olarak, sizler gazeteciler olarak şehrimizin sorunlarını gündeme getirerek marjinal fayda sağlamalıyız." diye konuştu. 

NGC’NİN YENİ YÖNETİM KURULU

Daha sonra NGC’nin faaliyet ve bütçe raporları okunarak ibraz edildi.

Tek liste halinde gidilen genel kurulda Bayram Ekici yeniden başkanlığı seçilirken yönetim kurulu da şu isimlerden oluştu: Behçet Alkan, Selma Küçükgül, Alpaslan Körükcü, Melih İlbağı, Fikret Çapacı, Yasin Temel, Ahmet Korkmazer ve Levent Ahmet Menekşe.”