Becel, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türk Milletinin eşine ender rastlanır büyük bir destan yazarak kurduğu, milletimizin geçmişten geleceğe uzanan tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve bizlere yepyeni ufuklar açan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun, 99’uncu yıl dönümünü, ülkemiz genelinde olduğu gibi, Nevşehir’imizde de büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

Cumhuriyet; demokratik, çağdaş ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirmenin temel dayanağıdır. Aziz milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeden çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığı, Cumhuriyet’in kurulması ile anlam bulmuştur.

Geçen zaman zarfında eğitimden sağlığa, sanayileşmeden alt yapıya, siyasetten ekonomiye, her alanda büyük gelişmeler sağlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bölgesinde ve dünyada güvenli, güçlü ve istikrarlı bir devlet olması, ülkemizin gelişmesini kesintisiz sürdürdüğünün gurur verici bir göstergesidir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, köklü bir devlet geleneğinin; bin yıllara dayanan bir vicdanın, yüksek milli ve manevi değerlerin; tarih sahnesindeki şanlı zaferlerin, istiklal ve istikbalini her şeyin üzerinde tutan bir milletin emeğiyle kurulmuştur.

"Cumhuriyet, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan idaredir. Cumhuriyet fazilettir." diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere ve milletimize emanet ettiği Cumhuriyet’in erdemlerine ve kazanımlarına sahip çıkmak ve ülkemizin aydınlık geleceği için mücadele etmek hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu vesileyle; büyük bir emek, vicdan, akıl ve fedakârlık ortaya koyarak, Cumhuriyet’imizi kuran ve bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan kılmak için canlarını feda eden şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anarken, Cumhuriyet Bayramı’mızı en içten dileklerimle kutluyorum.”