Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Koordinasyonunda, afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ile Türkiye’de yaşanabilecek her türlü ve ölçekteki afet acil durumlara etkin müdahale için görev alacak kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve gerçek kişileri bir araya getirmek, birlikte çalışma kültürünü geliştirmek, koordinasyon içerisinde hareket etme kabiliyetini kazanmak ve geliştirmek, olası afetlere karşı müdahale etme becerilerini test etme ve kabiliyet geliştirmek, toplumda farkındalık oluşturmak gibi amaçlarla 12 Kasım 1999 Düzce depreminin yıl dönümü olan 12 Kasım Cumartesi günü (yarın) saat 18.57’de 81 il ve ilçelerinde eş zamanlı olarak deprem anında korunma yöntemi olarak önerilen ‘Çök-Kapan-Tutun’ hareketinin yapılacağı ulusal çapta tatbikat düzenlenecek.

Nevşehir merkezinde yapılacak tatbikat için yer olarak Nevşehir Öğretmenevi belirlendi. Tatbikata kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları katılacak. Tatbikat provası için yarın saat 18.30 itibariyle tatbikat yerinde hazır bulunulacak.

Tatbikat kapsamında, güvenli görülen bir yerde, sağlam bir nesnenin yanında ya da altında çökülecek. Sırt, pencerelere dönük şekilde kapanılacak, baş ve boyun, düşme ihtimali olan cisimlerden korunacak. Sarsıntı sona erene kadar, yatak veya oturma grubu gibi ağır ve büyük eşyalara tutunup beklenecek.