İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamaya göre, projenin genel olarak yaklaşık 150- 200 otel odasına sahip resort binası, özel termal havuzlu 30-40 Kapadokya konağı, termal SPA, hamamlar ve masaj odaları, açık ve kapalı termal havuzlar, alakart restoranlar- kahvaltı salonu, fitness salonu, sağlık merkezi, organik bahçeler, spor kompleksleri ve çok amaçlı açık alanlarından oluşması planlanmakta.

Ülkemizde yer alan diğer termal turizm bölgelerindeki otel yatırımlarının aksine yerli ve yabancı turistlere hitap etmesi ve 12 ay sürdürülebilir bir turizm alternatifi sunması bölge açısından önem arz ediyor.

Projenin yaklaşık 25 - 50 milyon dolar arasında yatırım maliyeti olacağı öngörülmekte olup, yaklaşık 300 - 350 kişiye yeni iş imkanı sağlayacak.

Kapadokya bölgesinde jeotermal turizme ve istihdama katkı sağlayacak proje için İl Özel İdare Genel Sekreteri Kamil Duru ve İndigo Grup Turizm Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Tosun bugün karşılıklı irtifak hakkı sözleşmesi imzaladı.

Duru, proje hakkında, "İlimiz merkez ilçe sınırlarında, İndigo Grup Turizm ve Tic. A.Ş. şirketine ait jeotermal kaynak işletme ruhsat alanı içerisinde bulunan kepez bölgesinde dünyaya ve ülkemize jeotermal turizm adına örnek olabilecek kalite ve vizyonda "Lüks Termal Otel" yatırımı yapılabilmesi için idaremizin çalışmaları doğrultusunda gerekli işlemleri tamamlanan projenin sözleşmesini imzalamanın mutluluğunu yaşıyorum. Projenin ülkemize ve şehrimize çok yönlü katkıları bulunacaktır. Şehrimize hayırlı olsun." dedi.