İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında kendisi hakkında iddialarda bulunan İYİ Parti İl Başkanı Ömer Ay’a cevap verdi.

Ay’ı “basit adam” diye eleştiren Dinç, kendisinin Allah’ın rızası dışında bir şey yapmadığını söyledi.

Ay’ı sert bir dille eleştiren Dinç, “Adı iyi, niyetleri kötü, şer ve nifak olan cenahın il başkanı zat, zillet ortağınız CHP Genel Başkanı gibi hayatınız, siyasetiniz, her şeyiniz yalan, iftira ve çamur at izi kalsın siyaseti olmuştur.” dedi.

“İsmimi kullanarak yalana, iftiraya ve karalamaya yönelik çabaların olmuş” diyen Dinç, “Allah’ın helal kıldığını hangi kul haram kılabilir. Her Müslüman erkek gibi ben de evlendim, 30 yıl evli kaldım, bu evlilikten 3 çocuğum olup bu evlilikle ilgili karşılıklı anlaşarak hukuk yoluyla, medeni bir şekilde evliliğimizi sonlandırdık. Daha sonra Allah’ın verdiği izin ve medeni hukukun tanıdığı şartlarda ve herkesin gözü önünde, görücü usulüyle 2 çocuklu bir hanımefendiyle evlilik yaptık. Ancak anlaşamadığımızdan dolayı kısa sürede karşılıklı anlayışla, birbirimizin hukukunu koruyarak bu evliliğimize son verdik. Soruyorum size bunun hangisi Allah’ın rızası dışında, hukuka aykırı, gayrimeşru ve sakıncalı bir iştir. Takdirlerinize bırakıyorum.” diye konuştu.

 İl Başkanı Ay’ın kendisini aşağılamaya çalıştığını ifade eden Dinç, şöyle konuştu:

“Bize isnat edilen 4-5 evlilik, “kadın koleksiyonu kuran” diyerek, kadını aşağılayıcı, kadını bir eşyaymış gibi lanse eden söylemleri; insan onuruna dokunan bir benzetmedir. Bu şehir, bu zamana kadar bu kadar alçakça, şerefsizce, hadsizce bir siyasi söylem görmedi. Aile ve kadın üzerinden alçakça, şerefsizce siyaset yapan il başkanı; sen siyasetin lağım çukurusun. Sayın Genel Başkanına buradan sesleniyorum: Bırakın bir Genel Başkanlığını, bir kadın olarak kendi il başkanının kadın onur, şeref ve haysiyetini ayaklar altına almasını sessizce izleyecek mi yoksa bu zata haddini bildirecek mi?”

“SENİN GAYRİMEŞRU GEÇMİŞİN VAR”

Ay’ı gayrimeşru işler yapmakla suçlayan Dinç, şunları söyledi: “Dinime küfreden bari Müslüman olsa” senin gibi ahlaksızdan, sözüm ona ahlak dersi mi alacağız? Senin zifiri karanlık o gayri meşru geçmişini bırak Nevşehir’i, bütün Türkiye biliyor. Her türlü gayrimeşru, hukuksuz, ahlaksız, aşağılık işlerin içerisinde olduğunu bütün mahkemeler biliyor.

Çıkmışsın şimdi, meydanı boş buldun, iftira, yalanla belgesiz, bilgisiz, eline tutuşturulan A4 kağıdıyla siyasetçilik oynuyorsun. Sen önce aynaya bak, kendi geçmişini sorgula, yediğin haltları düzelt senin Ak Partimize ve Ak Partili belediye başkanlarımıza dil uzatmaya hakkın yoktur. Haddini bil.

Bu şehirde 30 yıla yakın esnaflık yapıyorum 160 çalışanımızla birlikte tırnaklarımızla kazıyarak buraya geldik. İşimizin başındayız. Bu şehir beni de bilir seni de bilir. Senin gibi gayri meşru işlerle uğraşmadık. Siz önce parti olarak seçim zamanlarında Nevşehir esnaflarına olan borcunuzu ödeyin. Esnafı mağdur eden partisiniz.”

DİNÇ’TEN AY’A SORULAR

Dinç, Ay’ın cevaplamasını isteyerek şu soruları yöneltti:

“Geçmişte bir kum ocağı yolu üzerinde araç içerisinde sabah gün doğumunda seni görenler var. O saatte sen değil miydin? Faili meçhul cinayetlerle, olaylarla anılan sen değil misin? Bu memlekette mafyavari olarak toplum huzurunu baltalayan sen değil misin? Gülşehir’deki GES projesiyle alakan var mı? Kendi belediye başkanın Vahdi Arısoy ile ilgili yolsuzluk soruşturmasından haberin var mı? Vahdi Arısoy döneminde belediyede mühendis olan kişinin ilk işe girdiğindeki mal varlığı ile belediyeden ayrıldığı andaki mal varlığı arasındaki fahiş artıştan haberin var mı? Bu şahıs hakkındaki yolsuzluklardan haberin var mı? 2018 yılında kendi otel giderini Gülşehir Belediyesine ödettin mi ödetmedin mi? Geçmiş dönem başkanlarınızdan tecavüz, taciz ve yolsuzluktan hüküm giymiş olan var mı? Geçmiş dönem başkanlarınızdan 1,5 milyon civarı kamu zararı oluşturan kim?”

“HATAMIZ OLABİLİR, ART NİYETİMİZ OLAMAZ”

Nevşehir’e katkı sağlamak için çalıştığını kaydeden Dinç, “Eksiğimiz, kusurumuz, hatamız, noksanımız olabilir ancak ve kesinlikle haramla işimiz, hukuksuzlukla işimiz, art niyetimiz olmaz. Tek bir amacımız var AK Parti ailesiyle beraber önce Nevşehir’e sonra da Türkiye’mize katkı sağlamaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve önderliğinde güçlü ve büyük Türkiye’mizi inşa etmek. Davası davamız, yolu yolumuzdur. Yolsuzlarla, soysuzlarla, alçaklarla, şerefsizlerle ve iftiralarla kaybedecek vaktimiz yok. Ömer Ay sana sesleniyorum. Yine söylüyorum bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun. Önce kendine bak sonra dışarıya bak.”

Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve tazminat davası açtıklarını ifade eden Dinç, “Kendi bildiği doğrultular değil, birilerinin söylemleriyle hareket eden bir şahıstır. Ben kendisine de bunları yakıştıramıyorum. Basit adam.” dedi.