Etkinlik Sen Genel Başkanı Ali Koray Özandaç, Nevşehir’de sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Temsilcilerin sorunlarını dinleyen Özandaç, sendika olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

Gazetecilere açıklamada bulunan Özandaç, sektör olarak 1 Temmuz itibariyle çalışmaya başladıklarını, artık kapanmamayı umut etiklerini söyledi.

Türkiye’de sektör paydaşlarının yaşadığı en büyük sıkıntının korsan organizasyonlar olduğunu belirten Özandaç, “Pandemiyle kapalı mekanlarda bulaşın daha fazla olacağıyla ilgili bir algı oluşmuştu. Açık mekanlarda köy düğünleri, sokak düğünler, villalar, bahçelerde yapılan organizasyonlara o dönem içerisinde biraz müsaade edildi. Haliyle bu da ister istemez bir sektör oluşturmuş durumda. Vergisini ödeyen, ruhsatlı, yıllardır bu işten evine ekmek götürmeye çalışan arkadaşlarımızda haksız bir rekabet oluşturdu.” dedi.

Korsan organizasyonların önüne geçilmesi gerektiğini ifade eden Özandaç, “Biz devletimiz tarafından biran önce engellenmesi, eski düzene dönülmesini istiyoruz. Çevre kanunu dolayısıyla bu tip organizasyonlar mutlaka yetkili yerlerde yapılmak zorunda. Buna dikkat edilmesini istiyoruz. Biz bununla sendika olarak mücadele edeceğiz. Ruhsatsız mekanlardaki etkinlikleri bu anlamda faaliyet gösteren mekanların hakkını korumak için engellemeye çalışacağız.” diye konuştu.

Devletten maddi bir destek beklemediklerini aktaran Özandaç şunları söyledi: “Zaten etkinlik sektörünün birçok paydaşı şirketleştiği için küçük esnafa verilen desteklerden istifade edemedi. Kendi gayretimizle hayatta kalmaya çalıştık. Kapatan esnafımız, müzik aletini sanat sanatçımız oldu bu süreçte ama sağlık her şeyden önemliydi. Sabırlı bir şekilde bekledik. Biz sektör olarak insanları mutlu etmek için varız. Bugün de aynı şekilde işlerimize kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İşletmelerimiz istihdama büyük katkı sağlıyor. 15 milyon civarından insan hizmet sektöründen evine ekmek götürüyor. Bizim ekonomiye kattığımız katma değer çok önemli. Bunun dikkate alınmasını istiyoruz. Bundan sonra olası durumlarda alınacak tedbirlerde daha akılcı, daha düşünülerek tedbirlerin alınması gerektiğini söylüyoruz.”

Toplantıya ev sahipliği yapan Kristal Toplantı ve Düğün Salonları sahibi ve Etkinlik-Sen İl Başkanı Ersin Türk de yaptığı konuşmada, etkinlik sektörünü kentte temsil etmekten dolayı mutlu ve gururlu olduklarını, ilk defa bu kadar sektör temsilcisinin Etkinlik-Sen Çatısı altında bir araya geldiğini, problemleri, beklentileri ve önerileri paylaşma fırsatı bulmaktan dolayı sevinçli ve heyecanlı olduğunu aktardı.

Türk, “Projelerimizi hayata geçirdiğimizde çok başarılı işlere imza atacağız. Aramızda olmak isteyen ve görev almak isteyen her işletme sahibine kapımız açık, gelin bizimle olun, haklı ve doğrunun yanında barışık ve beraberce sektörümüzü huzurlu, karlı ve sürdürülebilir bir hale getirelim.” dedi.