Diyanet İşleri Başkanlığının 2022 yılı hac organizasyonu ile Nevşehir'den kutsal topraklara gidecek olan 77 kişilik ilk hac kafilesi için 26 Haziran Pazar günü ikindi namazından sonra Kurşunlu Camii'nde “Dualarla Hacı Uğurlama” programı düzenlendi.

Programa Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Yücel Menekşe ve Mustafa Açıkgöz, İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Hafız Mahmut Kemikkıran, çok sayıda vatandaş, hacı adayları ve aileleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, hacı adaylarının ve programa katılanların yaşadıkları duyguların tarifsiz olduğunu söyledi.

Müftü Altunkaya, haccın yürekleri Allah ve Rasulünün sevgisi ile yanıp tutuşan müminler için en büyük özlem olduğunu belirterek; “Hac, en büyük vuslat ve en büyük heyecandır. Hac, sayısız hikmetleri ve güzellikleri içinde barındıran mübarek bir yolculuktur, kutlu bir ibadettir, büyük bir arınma mevsimidir, tövbe ve dua zamanıdır, rahmet ve mağfiret iklimidir.” dedi.

Müftü Altunkaya, haccın insanlara yaratılış gayesini, kulluk bilincini, insani değerleri, güzel ahlakı öğrettiğine dile getirerek; “Bu gaye ve bilinç ile hac yapılırsa dünyaya güzellik katacak, ahirette karşılığı cennet olacaktır. Çünkü Peygamber efendimiz; ‘Mebrur bir haccın karşılığı cennettir’ buyurmaktadır.’’ diye konuştu.

2 Yıllık özlemin ardından sonra hac yolculuğunun tekrar başladığını belirten Altunkaya; “O mübarek toprakları ilk defa göreceksiniz. Büyük bir heyecan ve aşkla Rabbimizin davetine icabet etmek üzere yollara düşeceksiniz. Allah şimdiden haccınızı kabul etsin.” şeklinde konuştu.

Programda Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ile AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Yücel Menekşe ve Mustafa Açıkgöz'de birer konuşma yaptı.

Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya’nın yaptığı duanın ardından, 77 hacı adayı tekbir ve salavatlarla Kapadokya Havaalanına uğurlandı. Hacı adaylarının ilk durağı ise Mekke-i Mükerreme olacak.