Savran, Belediye Başkan Yardımcısı ve Kulüp Başkanı Nafiz Dirikoç ile basın toplantısı düzenleyerek, takımın mevcut durumunu değerlendirdi.

Belediye binasındaki toplantıda konuşan Savran, önceki yönetimden devraldıklarında küme düşme tehlikesi yaşayan takımı, büyük emekler vererek ligde tutmayı başardıklarını belirtti.

Savran, kırmızı-beyazlı ekibi 2022-2023 sezonunda Eyüp Kökverdi'nin çalıştıracağını açıkladı.

Savran, şöyle konuştu: “Nevşehir Belediyespor, herkesin hatırasının olduğu bir takım. Sporla ilgilenmeyenler bile başarısını duyduğu zaman bundan gurur duyuyor. 2018 yılında belediyenin derneği olarak Belediyespor olarak devam ediyordu.  Çok zor bir süreçte belediye başkanlığı ile birlikte takımı devir almış olduk. Belirli bir puan almış takım. Her ne kadar son 7 haftada puan alamamış olsa da kümede kalması için yeterli puanı alır diye düşünmüştük. Ancak 1-2 hafta geçtikten sonra takımda moral motivasyonun düşük olduğu bir takım, hiç kimsenin istemediği problemler nedeni ile puan alamaması süreci devam etti ve 10. maçta da puan alamayınca Nafiz beyle birlikte mevcut yönetimle görüştük ve sürece gayri resmi de olsa dahil olduk. Bir şeyleri değiştirmek adına takımda bir disiplin sağlamak adına takımda bir değişiklik yaptık. Yaptığımız değişiklikler verdiğimiz sözleri tutmamız ve futbolculara gereken ödemeleri yapmamız sonucunda ve Allah’ın yardımıyla kümede kalmayı başardık.”

“ŞİKE İFTİRASI ATILDI”

“Son maçta yenilmemiz nedeniyle şike iftiraları atıldı. Biz bunları da görmezden geldik takımımız ve şehrimiz için ses çıkartmadık. Nevşehir Belediyespor bir değerdir. Ertesi sezonda yine kısıtlı bütçeyle, bütçenin genel olarak baktığınız zaman belki yüksek görülebilir ama o bütçenin büyük çoğunluğu eski borçlara harcandı. Grubu 8.sırada bitirdik. Bu düşüşün sebebi şuydu bir işi başarmak için ilk önce insanların inanması gerekir. Ben suçlamak için söylemiyorum ne yazık ki takımı son 8 haftaya kadar yöneten teknik ekip bu takımın başarılı olacağına inanmadı.”

“HAZIRDA İKİ KALECİ VAR”

Mevcutta iki kaleci ile sözleşme yapıldığını belirten Savran, “Şuanda elimizde hali hazırda 2 tane sözleşmeli kalecimiz var. 1 tane sol bekimiz vardı o da ayrıldı. Protokolünde bir bedel ödediği taktirde ayrılabileceği bir madde vardı, o da ayrıldı. Şuanda resmi olarak 2 kalecimiz var. Hızla takımı yapıp sahaya ineceğiz. Bütçe konusunda net bir fiyat ön görmek ya da net bir şey söylemek zor. Çünkü oluşturacağımız kadro belirleyecek bütçemizi. İlk etapta takımın iskeletini oluşturacak iyi ve tecrübeli oyuncular ve yine asla sırf genç olduğu için değil takıma katkı verebilecek düzeyde oyuncuların takviye edilmesiyle bir kadro oluşturmayı düşünüyoruz. Çok yüksek bir bütçe ön görmüyoruz. Tabiri caizse ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. Ama o kadronun maksimum başarıya ulaşması için gereken neyse yapacağız.” ifadelerini kullandı.

YENİ HOCA EYÜP KÖKVERDİ

Bir hafta içerisinde sahaya ineceklerini aktaran Kulüp Başkanı Dirikoç da şunları söyledi: “Geçen sene bu işe başladığımızda da bir sürü eleştiri aldık. Amatörden oyuncu aldınız. Küme düşen takımdan futbolcular topladınız. Onlar futbolu bırakmasa da futbol onları bırakmış adamlarla anlaşıyorsunuz, küme düşeceksiniz gibi birçok sözle karşı karşıya kaldık. Gece 2- 3’lere kadar çok çalıştık. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Geçen sene de şampiyonluk kelimesinin konuşulmasında o çocukların çok büyük emeği vardı. Başta kimse kolay kolay inanmazken onlar kendilerine inandılar belli bir yere bizi getirdiler sonrasında ise talihsiz şeyler yaşandı. Biz bu sene bunlar olmasın diye mücadele edeceğiz.  Yine koşan, çalışan, çabalayan ve isteyen bir takım yapacağız. Oyuncularda bütçeler çok yüksek. Geçen sene bizim oynattığımız oyuncuların birçoğu ayrıldı. Ayrılırken hepsiyle görüştük. Hepsi müsaade isteyerek gittiler. Bu da geçen sene ne kadar doğru işler yaptığımızın bir göstergesi aslında. Biz bu sene boş durmadık, tecrübeli arkadaşlarla görüştük. Önümüzdeki haftada top başı yapıp bir haftalık çalışma kaybını en aza indirmek adına süreci başlatmış olacağız.”

“GEÇ KALINDIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Takımın yeni teknik direktörü Kökverdi ise şu ifadeleri kullandı: “10 sene önce formasını giydiğimiz bir takımda 10 sene sonra inşallah saha kenarında antrenör olarak görev yapmak bana nasip oldu. İnşallah hayırlısı olur. Bizim tüm Nevşehir halkı Nevşehir Belediyespor için sonuçta il takımı her zaman iyi yerlerde olmayı hak ediyor. Bazı şeyler geç kalınmış gibi görünse de geç kalındığını düşünmüyorum. Genel U-18 takımı takip ettiğimde 6-7 takımın transferlerini yapıp hazırlandığını görüyorum ama birçok takımda bizim gibi şuan daha yeni başlayacak. Önümüzdeki hafta inşallah sahaya inmeyi düşünüyoruz.”