"İşimiz Temiz" hijyen eğitimleri yiyecek-içecek, konaklama ve ulaşım sektörlerindeki mikro işletmeler başta olmak üzere hijyen normlarını yükseltmek isteyen diğer işletme sahipleri, çalışanları ve tüm bireylere ücretsiz olarak sunuluyor.  İşletmelerin hijyen kapasiteleri ile tercih edilebilirliklerini artırmak ve gelirlerini yükseltmek için başlatılan proje Nevşehir başta olmak üzere 20 ilde yürütülüyor. Proje eğitimlerine katılmak isteyenler Halk Eğitimi Merkezlerine giderek ya da e-yaygin.meb.gov.tr üzerinden kayıt oluşturabiliyor.

“İşimiz Temiz” projesi ücretsiz eğitimlerin yanı sıra bireylere ve işletmelere sağladığı avantajlarla da dikkat çekiyor. Projenin bireylere sağladığı avantajlar arasında Millî Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgesine ek olarak talep edenlere sunulacak Europass Sertifika Eki bulunuyor. Bu belgeye sahip kişiler ömür boyu geçerli mesleki yeterlilik belgesi ile Avrupa ülkelerinde iş başvurusu yaparken bir adım öne geçebiliyor. Bununla birlikte proje eğitimini tamamlayan kişilere çıraklık yerine doğrudan kalfalık sınavına girme imkânı sunuluyor. Proje eğitimini tamamlayan ve web sitesine kayıt olan işletmeler ise işletme ismine özel hazırlanan işimiz temiz işletme belgesi, işimiz temiz çıkartması, manifesto posteri ve temizlik takip çizelgelerinden oluşan işimiz temiz kiti ile birlikte OPET avantajından yararlanabiliyor.

Türkiye geneli yaygınlaşma süreci Adıyaman, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Samsun ve Şanlıurfa olmak üzere 20 ilde başlatılan “İşimiz Temiz” projesinin, online eğitimlerle desteklenerek daha sonraki dönemlerde 81 ilde yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Nevşehir’de projenin başlamasıyla ilgili düşüncelerini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız ve Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Pınarbaşı, bu projeye Nevşehir’in de dahil olmasından duydukları memnuniyeti belirterek, kentteki tüm işletmeleri ve çalışanlarını işimiz temiz hijyen eğitimlerine katılmaya davet ettiklerini, eğitimler sonunda esnafın temizlik ve hijyen normlarını geliştirerek tüketicilerin beğeni ve takdirini kazanacağını, projeyle Nevşehir’de temizlik ve hijyen konusunda bir seferberlik başlattıklarını ifade ettiler.

Proje Nevşehir’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TOBB Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler İcra Kurulu ve Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği koordinesinde yürütülüyor.

Proje eğitimleri ise Nevşehir Merkez Şehit Jandarma Onbaşı Muhammet Can Biçici Halk Eğitimi Merkezi, Avanos Halk Eğitimi Merkezi ve Ürgüp Halk Eğitimi Merkezi tarafından veriliyor.