El emeği göz nuru olan çeyizler son yıllarda lüks haline gelmeye başladı. Yıllardır gelenek ve göreneklerimizin vazgeçilmezi, düğünlerin olmazsa olmazı olan çeyizler, düğün sezonunun başlamasıyla birlikte eskisi kadar olmasa da talepte artmaya başladı.

Nevşehir´de çeyiz işi yapan Efsane Çeyiz işletmecisi Mustafa Sevin, çeyize talep eskisi kadar yok. Fakat yeni olan yeniliklere göre talepler değişiyor. Nevşehirli vatandaşlar, çocuğu daha beşikteyken hazırlamaya başladığı çeyizleri artık lüks bir ihtiyaç olarak görüyor. Çeyiz genç kızların olmazsa olmazları arasında yer alıyordu ancak son yıllarda genç kızlarımızın çeyizlerini sadece olması gerekenler süslüyor. El emeği göz nuru çeyizlerimize talep azalsa da Nevşehir´de  bitmesinin söz konusu olmadığı bir gerçek. Vatandaşlarımız yıllar sonra da kültürümüzün bir parçası olan çeyizlere talep azalsa da değer vermeye devam edecektir.”dedi.

Daha çok sandıktaki çeyizlerin modernize edilerek satışa sunulduğunu vurgulayan Sevin,

“Sandıkta bekleyen ve kullanılmayan her türlü el işini değerlendiriyoruz. Nakışlardan tutun yatak örtülerine kadar her türlü el işini modernize ediyoruz. Ayrıca çeşitli otellere ve iş yerlerine nakışlı işler yapıyoruz. Turistler otantik görüntüyü sevdiği için otel işletmecileri de mekanlarında nakış işlerini tercih ediyor.

Bizde istedikleri nakış işini yaparak hizmet veriyoruz. Yine düğünler için yastıklara nakış işletmek oldukça rağbet görüyor. Evlenecek çiftler hatıra kalması yönünde yastıklarına isimlerini yazdırıyorlar. Nevşehir´de bu işi sadece biz yapıyoruz. Fiyatlarımız ise yapılan işe göre değişiyor. Bizim için müşteri memnuniyeti her zaman ön plandadır. Her türlü yaptığımız işlerde yardımcı oluyoruz bizi tercih eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. Haber: Selma İVEN

 /images/haberler/resimler/2015-8/1/1118176466651.jpg