İYİ Parti Nevşehir İl Başkanlığı için adaylıklar açıklanmaya devam ediyor. Adaylığını açıklayan son isim Yücel Kesen oldu.

Önemli görevlerde bulunan ve 25 yıldır Nevşehir’de yaşayan Yücel Kesen, İYİ Parti Nevşehir teşkilatını yeniden birleştirmek ve güçlü bir şekilde seçime girmek için aday olduğunu açıkladı.

Nevşehir’de muhalefet eksikliği olduğunu vurgulayan Kesen, “Nevşehir her şeyin en iyisini hak ediyor. Ama maalesef yıllardır hak ettiğini bulamadı. Şehrimize yapılmayanları ve yapılan yanlış işleri de kimse çıkıp gür sesle haykırmıyor. Biz bu şehri hak ettiği yere getirmek için elimizi taşın altına koymaya karar verdik.” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN ÇALIŞKAN TEŞKİLATINI KURACAĞIZ”

Türkiye’nin en çalışkan teşkilatını kuracaklarını kaydeden Kesen, “Güçlü bir yönetimle gümbür gümbür geleceğiz. Delegelerimizin takdiriyle il başkanlığını kazandıktan sonra da kollarımızı sıvayıp şehrimiz için çalışmaya başlayacağız. İl kongremizden sonra seçimlere kadar güçlü bir muhalefet yapacağız ve yapılan her yanlışın karşısında olacağız. Seçimlerden sonra da Allah’ın izniyle iktidar olarak yolumuza devam edeceğiz. Mevcut siyasilerden umduğunu bulamayan Nevşehirli hemşehrilerimizin tek umudu İYİ Parti. Biz de onların bu umutlarını boşa çıkarmamak adına gecemizi gündüzümüze katıp çalışacağız. İYİ Parti’yi Nevşehir’de birinci parti yapacağız.” diye konuştu.

“AKŞENER İLE HER ZAMAN BİRLİKTE FAALİYETTE BULUNDUK”

İYİ Parti’nin kuruluşundan bu zamana kadar her hareketinde Genel Başkan Meral Akşener ile birlikte faaliyetlerde bulunduğunu belirten Kesen, “Bundan sonraki süreçte de bizzat partinin içinde ve İl Başkanı olarak İYİ Parti’yi hak ettiği iktidara taşıyacağız. Biz Nevşehir’de güçlü olacağız, Genel Başkanımız Meral Akşener’in de elini güçlendireceğiz.” dedi.

İYİ Parti’de kongre süreci 29 Ekim’de Avanos teşkilatıyla başlıyor. Tüm ilçelerin kongresini tamamlamasının ardından il kongresi yapılacak.

YÜCEL KESEN KİMDİR?

1968 yılında Konya Doğanhisar’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Konya’da, üniversite eğitimini Eskişehir’de tamamladı.

Amasya’da askerliğini yaptı. Memuriyet hayatına Şanlıurfa Birecik’te başlayan Kesen, Tarım ve Köyişleri Bakanlığında şube ve İl Müdürlüğü yaptı. Kamu-Sen ve Türk Tarım Orman Sendikası İl Başkanlığı yaptı.

Devlet Bakanı Özel Kalem Müdürlüğü ve 1999-2002 yıllarında TBMM Başkanı Siyasi Danışmanlığı ve TBMM Başkanlık Müşavirliği yaptı.

2003 yılında kadrosu Tarım Bakanlığına, ataması Nevşehir Tarım İl Müdürlüğüne yapıldı. Kozaklı, Acıgöl ve Derinkuyu ilçelerinde önemli tarımsal projelerin öncülüğünü yaptı. 2013-2021 yıllarında İl Tarım Müdürlüğü proje sorumluluğu görevlerinde bulundu. Nevşehir çiftçileri ve STK’larla yakın işbirliği içerinde çalıştı. 2021 yılında TBMM Başkanlık Müşavirliği kadrosundan emekli oldu.

Evli ve 3 çocuk babası olan Kesen, 25 yıldır Nevşehir’de yaşıyor.