Kahraman milletin teslimiyeti her vakit ancak Yüce Yaradan’a olduğunu söyleyen Açıkgöz, “İşgalci ve emperyalist güçlerin hain hedeflerini asırlar boyunca bertaraf eden kahraman ecdadımıza bir kez daha rahmet ve selam olsun.  Ağustos ayı, tarih boyunca kahraman Türk milletimizin zaferlerinin tarihe altın harflerle yazıldığı bir aydır. Malazgirt ruhuyla, 26 Ağustos 1071'de Anadolu'nun kapılarını bizlere açan, şanlı yürüyüşün adımlarını atan kahraman ecdadımız ve şanlı evlatları; kahramanlıkları, yiğitlikleri, Allah’a olan inançları, teslimiyetleri ve dünya tarihine geçen zaferleriyle Anadolu’nun ilelebet vatanımız kalacağını tescillemiştir.30 Ağustos, kahraman milletimizin dünyaya Türk’ün kahramanlık destanlarına bir yenisini eklediği tarihtir.

Milli birlik ve beraberlik içerisinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ‘Hedef 2023’, diyerek yürüdüğümüz kutlu yolda her bir vatandaşımızın refahını, hayat kalitesini ve standartlarını yükseltmek için asırlara bedel eserleri ve hizmetleri milletimizle el ele gönül gönüle yapabildik. Milli birlik ve beraberlik içerisinde, 2023, 2053, 2071 hedeflerimize de güçlü adımlar atmaya devam ediyoruz." dedi.

Açıkgöz, ”Anadolu’yu bizlere vatan kılan ecdadımızın emanetlerine canımız pahasına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Kahraman milletimiz; istiklaline, istikbaline ve mazlumlara sahip çıkmaya ilelebet devam edecektir. Yakın coğrafyamızdan uzak coğrafyalara kadar; mazlumların gür sesi, masumların umudu olmaya devam edeceğiz. Bizim medeniyetimiz; inşa ve ihya medeniyetidir. Toprağı şehadetle ve emekle yoğrulan kutsal vatanımızı ve yüce değerlerimizi yükseltme çabamız; dünkünden daha fazla kararlılıkla, azimle devam ediyor. Güçlü Türkiye, gelecek nesillerimize bırakacağımız en büyük mirasımızdır.

Zafer Haftası vesilesiyle de Sultan Alparslan’ın ve şanlı ordusunun, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının, güvenlik güçlerimizin, yurt içindeki ve dışındaki bütün vatandaşlarımızın, Kıbrıs Türk’ü kardeşlerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı, kahramanlık destanımızın 100. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal'in liderliğindeki bu zafer için İstiklal Savaşı'nda kahramanca mücadele eden ecdadımızı, Gazi Türkiye Büyük Millet Meclisi mensuplarımızı, “Dudağında tekbir, elinde bayrak/ Namusun şiarı yiğitler gördüm/ Bağrına gül gibi bastı şu toprak/Ölümü öldüren şehitler gördüm.” diyen şairimizin güzellemesine mazhar olan aziz şehitlerimizi ve fedakâr gazilerimizi şükranla minnetle yâd ediyor; şanlı ordumuzu ve kahraman milletimizi muhabbetle selamlıyorum.” diye konuştu.