Nevşehir'de ailesiyle birlikte yaşayan Serdar T. (43), işyerinden arkadaşı Mustafa T'ye, kardeşi Serkan T'yi bir türlü evlendiremediklerini, evlendirmek amacıyla bir kız bulamadıklarını söyledi.

Mustafa T. ise Serdar T'ye kendisinin aracı yoluyla başlık parası vererek evlendiğini, eğer isterse kardeşine kız bulmak için kendisine yardımcı olan aracının numarasını verebileceğini söyledi.

Serkan T. bu teklifi kabul ederek numarayı aldı. Aracı Ahmet Balık ile telefonda görüşen Serdar T, Kahramanmaraş'ta yaşayan Filiz Kara ile kardeşini görüştürmek amacıyla Kurban Bayramı'nın üçüncü günü ailesi ve kardeşi Serkan T. ile yola çıktı.

"EV MÜSAİT DEĞİL DIŞARIDA GÖRÜŞELİM"

Filiz Kara ve abisi Ahmet Kara ile görüşmek için Kahramanmaraş'a giden Serkan T. ve ailesi 'Ev müsait değil, dışarıda görüşelim' cevabını alınca dışarıda bir kafede buluştu.

Kafedeki buluşmadaki konuşmada başlık parası üzerine anlaşamayan taraflar kafeden ayrıldı. Serkan T. ve ailesi Nevşehir'e geri döndü.

"SENİ SAVCILIĞA ŞİKAYET EDERİM"

Aracı Ahmet Balık'a da 10 bin TL aracılık parası veren abi Serdar T, Kara ailesi ile başlık parasında anlaşamayıp Nevşehir'e geri dönünce Balık'ı arayıp 10 bin TL'yi geri istedi.

İkili bir süre tartıştı. Serdar T'nin 'Seni savcılığa şikayet ederim' cümlesi üzerine Balık, aldığı 10 bin TL'yi Serdar T'ye geri gönderdi.

“KONUŞMADAN NEREYE GİTTİNİZ, ANLAŞIRDIK"

Bayramın dördüncü günü Ahmet Kara, ailesi ile Nevşehir'e dönen Serdar T'yi arayarak 'Konuşmadan nereye gittiniz? Oturur, anlaşırdık, hallederdik" dedi.

Bu konuşmanın ardından Serdar T. ve kardeşi Serkan T. yeniden konuşmak için Kahramanmaraş'a gitti.

Kahramanmaraş'ta bir kafede gerçekleşen ikinci görüşmede taraflar anlaştı. Talep edilen başlık parası ve ziynet eşyalarının bir kısmı Kahramanmaraş'taki bir kuyumcudan alındı. Filiz Kara, Serkan T. ve Serdar T. ile birlikte Nevşehir'de bulunan evlerine geldi.

PARALARLA KAYBOLDU

Serkan T. ile Nevşehir merkezde bulunan evine gelen Filiz Kara, burada da ziynet eşyaları talep etti ve istediği ziynet eşyaları Serkan T. tarafından alındı.

Filiz Kara, 25 bin TL havale, 30 bin TL elden teslim ve 45 bin TL de ziynet eşyası olmak üzere toplam 100 bin TL'yi aldı.

Serkan T'den bir de cep telefonu istedi ve cep telefonunu da aldı. 16 Temmuz günü Kara, Serkan T'ye çarşıda biraz dolaşmak istediğini söyledi.

İkili çarşıda dolaşırken Kara, Serkan T'ye su istediğini söyledi. Serkan T'nin su almaya gittiği sırada yanında 100 bin TL ve telefon ile ortadan kayboldu.

Dolandırıldığını fark eden Serkan T, çarşıdan eve döndü. Aile, Nevşehir Şehit İsmail Arslan Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat ederek Filiz Kara, Ahmet Kara ve aracı Ahmet Balık'tan şikayetçi oldu.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.