Uçhisar Belediyesi, Belediye Başkanı Osman Süslü’nün talimatıyla bağımsızlık kutlamaları kapsamında yeni açılacak olan parka ‘Kırgızistan Parkı’ ismini vererek bağımsızlık gününe ithafen yeni parkta ünlü sanatçı Mümin Sarıkaya’yı sevenleri ile buluşturdu.

Uçhisar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Osman Süslü konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Kardeş ülke olarak gördüğümüz Kırgızistan’ın bağımsızlık sevincini paylaşıyor devletlerinin ilelebet güçlü bir şekilde devam etmesini diliyorum. Türkler bir oldukları zaman tüm dünyaya meydan okuyabilirler güçlü olmanın ayakta durmanın yolu bundan geçmektedir. Sevincimiz ortak kederimiz ortaktır. Bu ortaklığı devam ettirmek adına kardeş ülkemizi her zaman yanımızda hissetmek için yeni parkımıza ‘Kırgızistan Parkı’ ismini vererek onların bağımsızlık sevincini birlikte kutluyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kırgızistan Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada da; “Kırgız Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 31. yıl dönümü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun. İki devlet arasındaki kardeşlik ilişkileri daha da pekişerek gelişme yolunda hep emin adımlarla ilerlesinler. Başkan Süslü’ye ve belediye çalışanlarına Kırgızistan’ın bağımsızlığı vesilesiyle yaptıkları organizasyon için teşekkürlerimizi sunarız” denildi.