KEYDER Little Prince Academy'nin (LPA) açılışına RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, STK başkanları, dizi ve film oyuncuları ve Türkiye'nin her yerinden gönüllülerin katıldı.

Açılışta konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, devletin engelli ve özel yetenekli insanlarla ilgili ciddi çalışmalar yaptığını belirterek, “Bugün burada bulunmamızın sebebi çok ilham veren ve ilhamın sonuçlarını da görebildiğimiz bir yapının oluşmasını hep birlikte bazen gülerek bazen gözlerimiz sevinçten yaşararak, sevinç içerisinde sonuçlarını göreceğimiz güzel bir ortamda buluşmamızdır. Devletimiz gerçekten son dönemde son dönemlerde engelli vatandaşlarımız ve özel yetenekli çocuklarımızla ilgili çok ciddi çalışmalar yapmakta. Ama özel yetenekli çocuklarımızın varlığını sürdürebilmesi ve gerçek bir birey olarak devam edebilmesi için STK’ların derneklerin ve kişilerin yapmış olduğu çalışmalar takdire şayandır.” diye konuştu.

Hasan Kalcı’ya teşekkür eden Şahin, “Ben her zaman söylüyorum sadece ve sadece ufak bir destekle yola çıkarak bu kadar güzel bir çalışmayı, bu kadar güzel insanları bir araya getirebilmek ancak ve ancak gönülden yapılırsa olur. Bugün de bunun meyvelerini hep beraber göreceğiz. Bu güzel çocuklarımızdan bizlere gelecek o enerjiyi hep beraber hissedeceğiz. Bizler görev yaptığımız süre içerisinde hep şunu düşündük. Bu güzel çocuklarımıza bu ailelere bakarken bunlarla birlikte olurken bu ailelerimizin dertlerine bir dakikalık bir günlük nasıl bir moral verebiliriz diye düşünürdük. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

“KEYDER BİZDEN SONRA NE OLACAK SORUSUNA CEVAP”

KEYDER’in amacını anlatan akademinin sahibi Hasan Kalcı, “Özel çocuk sahibi ailelerimizin sordukları bir soru var. “Bizden sonra ne olacak, hayata nasıl tutunacaklar?” KEYDER bu sorunun cevabı için var. Hangi yaklaşım ve metotla? Birincisi onlara özgürlükçü yaklaşacağız. Onlara komutsal yaklaşmayacağız. Onların kendi iradelerine bırakacağız ve bu yöntemle onların gerçekten hayata tutunmaları için meziyetlerini arayacağız ve bulacağız.” diye konuştu.

Annelere çok iş düştüğünü belirten Kalcı, “Annelerin kendileri keşfetmelerini istiyoruz. Çünkü KEYDER gerçekten cevap olacak. Onlar hayata tutunacaklar ve bizim o endişe duyduğumuz soru da aklımızdan çıkmış olacak. Türkiye’nin her şehrinden 5 ailemizi biz KEYDER’e davet ediyoruz. Onların önce çocuklarını keşfedip kendi şehirlerine de bu yaklaşımı mutlaka götürmelerini ve bu yaklaşımı orada yaşatmalarını istiyoruz. KEYDER, inşallah hepimizin ışık kapısı olur. Bu amaçla burayı kurduk.” dedi.

“HASAN KALCI BİR KAHRAMAN”

Sanatçı Menderes Samancılar da Hasan Kalcı’nın bir kahraman olduğunu ifade ederek, “Bu bölge insanına bu tür tesisler gerçekten çok yakışır. Ama Hasan gibi kahramanlar da gerekiyor memlekete. Onun için ben gerçekten minnettarım. Hasan kardeşimiz gerçekten güzel bir ocak yaktı, kendisi hem ateşi hem odunu oldu. İşte marifet burada. Önünde saygıyla eğiliyorum. Aydınlık çocukların yolu açık olsun. Çocukların önünü aydınlatmak Hasan gibi hepimizin de görevi. Aydınlık geleceği olmayanın rüyası karanlık olur. Çocukları aydınlatacağız ki ülkemiz de aydınlanacak.” şeklinde konuştu.

Oyuncu Murat Ünalmış da “Hasan abimiz yıllarca böyle gülen insanların olması için mücadele veriyor. Biz de bu iyilik hareketine bir destek, bu hareketin bir parçası olmak için buradayız. Bu güzel harekete öncü olduğu için, gönlünü bu oluşuma yatırdığı için Hasan Kalcı’ya huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bizimki tabi bu denizin içerisinde bir damla. Ama özel yetenekli çocuklarımızın böyle bir rehabilitasyon merkezine kavuşması memleketimiz açısından gurur verici.” dedi.

Konuşmaların ardından Rasim Uzer İş Okulu ve Ürgüp 80. Yıl Hanife Memiş Aksoy Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin yaptığı çalışmaların sergisi gezildi.

KEYDER öğrencilerinin yetenek sergileri ve piyano dinletisi de sunuldu.