Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek yaptığı açıklamada; “Nevşehirli hayırsever bağışçılarımızın vekâlet kurbanlarını ihtiyaç sahipleri ile paylaşmalarından dolayı Nevşehir Şube hedeflerimizi yüzde 166,2 geçerek Türkiye sıralamasının en üst sırasına taşıdıkları için tüm hemşehrilerimiz ve tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Vekâletle kurban kesim kampanyasını geleneksel hale getiren Kızılay, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla seslendi. Hayırsever milletin kurban vekâletleriyle yurt içi ve yurt dışında milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefleyen Kızılay, Kurban Bayramı’nın dayanışma ve yardımlaşma ruhunu dünyanın farklı coğrafyalarında da yaşattı.

KIZILAY MODELİ ÖRNEK OLUYOR

Türk Kızılay’ın “Kurban’da Kızılay Modeli” sayesinde vekalet veren vatandaşlar için veterinerler tarafından seçilen kurbanlıklar, din görevlileri, veterinerler ve noterlerin bulunduğu ortamda dini kurallara uygun bir şekilde, son derece hijyenik ortamlarda, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesildi. Bu model sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebildi. Kesilen kurbanlar yurt içinde Et ve Süt Kurumu kombinalarında kavurma ya da kıyma konservesi haline getirilerek yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

Türk Kızılay, bayram namazının ardından kesim işlemine başladı. Türk Kızılay Nevşehir Şubesince şubeye bağışlanan vekalet kurbanların Suriye’de savaşın en yoğun yaşandığı İdlib bölgesinde kesimleri gerçekleştirilerek dağıtılmasına refakat edildi.

Kızılay Nevşehir Şubesinden organizasyona katılan Başkan Yardımcısı Orhan Us, kesimlerin gerçekleştirilmesinin ardından Suriye’de inşa edilen 12 yetimhaneyi ziyaret edip bayram hediyeleri verdi.

Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek vekalet sahiplerine teşekkürlerini iletti.

KIZILAY İLE İYİLİK SINIRLARI AŞIYOR

Söz konusu iyilik olunca sınırları ortadan kaldıran Kızılay, hayırseverlerin kurban vekâletlerini 2022 kurban kampanyası kapsamında yurt dışında aralarında Bosna Hersek, Filistin (Kudüs/Gazze), Irak, Suriye, Yemen, Afganistan, Pakistan, Bangladeş, Bulgaristan, Endonezya, Güney Sudan, Kırgızistan, Sudan, Somali, Senegal’in bulunduğu delegasyonlar ile Moğolistan, Kuzey Makedonya, Çad, Nijer, Uganda, Tanzanya olmak üzere 21 ülkede kesim yaptı. Kızılay, yurt dışı için vekâletleri alınan kurbanları kesim işlemlerinin ardından anlık olarak pay ederek Kızılay uzmanları aracılığıyla dağıtım gerçekleştiriliyor.