İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü ilaçlama ekiplerince Kızılırmak çevresine Simillium SPP. (üvez sineği) ile mücadele kapsamında Santral - HES bölgesi – Yüksekli - Şahinler arasında belirlenen 6 noktada üçüncü kez 330 litre biyolojik ilaçlama yapıldı.

İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, yapılan ilaçlama ile Kızılırmak çevresinde oluşan üvez sineğine karşı havzanın korunması ve vatandaşların rahat ve sağlıklı bir yaz geçirmesinin planlandığı bildirildi.

Kızılırmak nehri üzerine kurulan baraj ve HES’lerle birlikte değişen ekosisteme bağlı olarak 2006 yılında Kapadokya bölgesinde baş gösteren ve hızlı bir yayılım gerçekleştiren Simillium SPP.’ye (üvez sineği) karşı en etkili mücadelenin nehir içinde yaşam sürdüren larvalara karşı yapıldığı belirtilen açıklamada, erişkin hale gelip insan ve hayvanlara zarar vermeden kontrol altına alınıp düzenli olarak popülasyonları takip edilen zararlıya karşı en etkin mücadele yöntemi olan ve ekolojik sisteme ve diğer canlılara hiçbir zararı ve yan etkisi bulunmayan biyolojik larvasit ile ilaçlamaya düzenli olarak teknik personelin kontrolünde on beş gün aralıklarla devam edileceği kaydedildi.