KOSGEB İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Mikro ve Küçük İşletmelere (MKİ) Hızlı Destek Programı dördüncü dönem başvurularının 10 Ağustos tarihine kadar alınacağı belirtildi.

KOSGEB İl Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle; “Bilindiği üzere KOSGEB tarafından Covid–19 salgınından etkilenen mikro ve küçük işletmelere (MKİ) yönelik olarak “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı” uygulanmaktadır. Daha önce 3 Dönem uygulanan destek programı için 4. Dönem başvuruları alınmaya başlanmıştır.

Covid-19 salgınından etkilenen mikro ve küçük işletmelerin salgın şartlarında faaliyetlerini sürdürmeleri ve geçmiş dönem ortalama istihdam seviyelerini koruyarak yeni personel istihdam etmeleri için uygulanan KOSGEB Mikro ve Küçük İşletmelere (MKİ) Hızlı Destek Programı Dördüncü Dönem başvuruları 10 Ağustos 2022 tarihine kadar alınacaktır.

Program kapsamında; son 12 aylık ortalama istihdamını koruma ve son üç yılda SGK 4A kapsamında 180 prim gününden fazla çalışmamış üniversite ya da mesleki / teknik lise mezunu yeni personeli 12 ay boyunca istihdam etme taahhüdü karşılığında, yeni istihdam edilecek her bir personel için MKİ’lere 100 Bin TL faizsiz ve teminatsız geri ödemeli destek verilecektir. Mikro ölçekli işletmeler 2, küçük ölçekli işletmeler de 5 kişiye kadar bu destekten yararlanabilecektir.

2021 Aralık ayında ilan edilen üçüncü başvuru döneminde başvurusu onaylanan işletmeler, yeni (dördüncü) başvuru dönemine başvuru yapamayacaklardır. Ancak 3 dönem başvuru yapan işletmelere de ödeme talep edebilmeleri için destek süresi uzatılmış olup şartları aşağıda belirtilmiştir.

Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Üçüncü Dönem Ödeme Talebi Süresi Uzatıldı.

Ödeme Talep Formunun işletme tarafından onaylanabileceği ilk ve son tarih: 1 Ağustos 2022 – 28 Eylül 2022.

2021 Aralık – 2022 Mart tarihleri arasında başvuruları alınan üçüncü başvuru döneminde program başvurusu onaylanan ancak başvuruda taahhüt ettiği personel sayısına ulaşamayan işletmeler; yeni program başvurusu yapmalarına gerek olmaksızın, mevcut (onaylı) program başvuru formunda taahhüt ettikleri personel sayısını tamamlayacak şekilde yeni personel istihdam ederek 1 Ağustos 2022'den itibaren ödeme talebinde bulunabilecektir.

Bu kapsamda; Yeni personelin işe alınabileceği son ay: Ağustos 2022 (SGK Kayıtlarına yansımış olmalıdır.)”