Ziyarette Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dönmez, Topaç Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Fedat Aydoğdu, Yazıhüyük Kasabası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Habip Kınacı’nın katılımı ile istişarelerde bulunuldu.

Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Gani Eren, “Üreticilerin buzağı desteklemelerinde üreme parametresi sıkıntısını ve üyelerimizin mağduriyet yaşadıklarını, süt desteklemelerinin tekrar revize edilerek destekleme fiyatlarının yükseltilmesi, yem fiyatlarının yükselmesi sonucunda kaba yem desteklerinin yükselterek çiftçileri kaba yem üretmeye teşvik edileceğini üreticilerin mağduriyet yaşadıkları sorunları el ele çözmek birinci hedefimiz.” dedi.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dönmez de, “Üyeler ve üreticiler için her zaman birlik beraberlik seferberliği içerisindeyiz. Nevşehir’de ister üye olsun ister olmasın yardımcı olmamız bizler için vatandaşlık görevi.” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Menekşe ise, " Çiftçilerimiz ile alakalı projelerimizi hayata geçirmek için el ele verip mücadelemizi vereceğiz. Süt Üreticileri Birlik Başkanımız Gani Eren ve Damızlık Yetiştiricileri Birlik Başkanımız Ali Dönmez ile bir araya gelerek istişaremizi yaptık. Nevşehir de hayvancılık ile uğraşan çiftçilerimiz mağdur olmamaları için elimizden geleni yapacağız" dedi.