CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, İzmir’de meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem sonrasında CHP milletvekillerinden oluşan bir heyetle Bayraklı ilçesindeki enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmalarını yerinde inceleyerek AFAD ve kurtarma ekiplerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Milletvekili Sarıaslan yaptığı açıklamada; “İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, tüm milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaraların bir an önce sarılması için, milletvekili arkadaşlarımızla beraber İzmir’deyiz.

Bayraklı’da yıkılan 3 apartmanda (Karagül Sitesi, Rıza Bey Apt., Doğanlar Apt.) milletvekili  arkadaşlarımızla incelemelerde bulunduk. Saatlerdir canları kurtarmak için çalışan tüm ekiplere teşekkür ederiz. Bu zor zamanlarda vatandaşımızın ve ekiplerimizin yanındayız.

Doğanlar Apartmanında, 65 saat sonra, bu sabah kurtarılan üç yaşındaki Elif bebeğimizi enkaz altından sağ salim çıkaran tüm arama kurtarma ekiplerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Daha sonra CHP milletvekilleri ile birlikte depremde hasar gören İzmir Adliye binasında incelemelerde bulunan Milletvekili Sarıaslan, İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel’i ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.