Baba mesleğini sürdüren ve yine babasıyla birlikte inşaat, plan, proje, mimarlık, mühendislik ve turizm işleriyle iştigal eden İş İnsanı Osman Gümüşsuyu, döviz kurlarının artışının Nevşehir'de de binin üzerinde ürünü bünyesinde barındıran inşaat sektörünü çok ciddi manada olumsuz etkilediğine dikkat çekiyor. 

NESİAD'ın çalışmalarını başarılı bulduğuna değinen Gümüşsuyu, "1996 yılından bu yana babam inşaat, plan, proje, taahhüt, mimarlık ve mühendislik işinde. 1996'da Nevşehir'de doğdum. Hem elektrik - elektronik hem de inşaat mühendisiyim. İki mühendisliğim var ve babamla bu işe devam ediyoruz. Sektörümüze genel itibariyle baktığımızda en büyük sorunlarımızdan biri döviz kurlarının aşırı yüksek olması ve buna bağlı olarak iş gücünün azalması büyük sorun. Tabi bu arada işçilik sorunlarımızda var. İnşaat maliyetlerinin artışı bizim sektörümüzü de etkiledi. Konut fiyatları müthiş derecede arttı. İnşaat sektörü binden fazla ürünle alakalı. Döviz kurları ve ekonomik dalgalanmalar maliyetlerimizi büyük ölçüde etkiledi. Bu arada Uçhisar'da bir otel açtık ve turizm sektörüne de girdik. Pandemi sonrası bölge turizminin canlanacağı söylenmişti ama beklediğimiz olmadı. 

NESİAD'a iki yıl önce üye oldum. Gayet memnunum, arkadaşları başarılı buluyorum. Her geçen günde yeni yeni işlere ve projelere de imza atıyorlar. Özellikle Başkanımız Mustafa Ertaş ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız genç sanayici ve iş insanlarımızı farklı projelere yönlendiriyorlar. Bu da Nevşehir'imiz için büyük bir kazanç" ifadelerinde bulundu.