Son bir aylık zaman diliminde bims sektöründe bir daralmanın yaşandığını belirten İGB Bims Yöneticisi Taner Çetinel, "1974 Nevşehir doğumluyum ve Nevşehir'de 4 ayrı sektörde faaliyet gösteriyoruz. Bims sektöründe MEDAŞ'a elektrik malzemesi üretiyoruz. Ayrıca inşaatlara bims blok üretiyoruz. Çobanoğulları isimli firmamızda ise yurt içi ve yurt dışına nakliye işi yapıyoruz. BTC plastik isimli firmamızda korega boru imalatı yapıyoruz. Ayrıca mobilya sektöründe de 20 yıldır İstikbal bayisi olarak faaliyetteyiz." dedi. 

İştigal ettikleri sektörlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan İGB Bims Yöneticisi Taner Çetinel, "En başta gelen sorunlarımızdan biri kalifiye eleman bulma sorunu. Girdilerimiz çok yüksek. Nakliye sektöründe yurt dışına ihracatın olması bizim açımızdan dezavantaj oluşturuyor. Akaryakıt zamları da bu sektörde ciddi manada sorun halinde. Ekonomik dalgalanmalar haliyle bizleri de etkiliyor. Bims sektöründe son bir aylık zaman diliminde bir daralma var. Mobilya sektöründe özellikle son aylarda gurbetçilerin gelişi ve düğün sezonunun başlangıcıyla bir hareketlilik yaşandı. Bankaların kredi açmamaları de bizleri olumsuz etkiliyor. Umarız bu sorunlar zamanla çözülecektir" diye konuştu.

NESİAD'ın çalışmalarını da değerlendiren İGB Bims Yöneticisi, iş İnsanı Çetinel, "NESİAD'ın yeni üyelerindenim. Derneğimizin çalışmalarını mümkün mertebe yakından takip etmeye gayret ediyorum. Arkadaşlarımızın başarılı olacaklarına da inanıyorum." ifadelerini kullandı.